Θα είναι η Whoopi Goldberg η μυστική παρουσιάστρια των Oscar; Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα

21.02.2019
Θα είναι η Whoopi Goldberg η μυστική παρουσιάστρια των Oscar; Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα
Το... σίριαλ με τον παρουσιαστή συνεχίζεται ακόμη, όπως φαίνεται, ακόμη και τρεις μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά!

Η επίσημη -και πιο πρόσφατη- εκδοχή, θέλει τα 91α Βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας να παρουσιάζονται από τους περσινούς νικητές των τεσσάρων "μεγάλων" βραβείων. Μήπως όμως υπάρχει ένας κρυφός οικοδεσπότης που ακόμη δεν ξέρει κανείς;

Ο Peter Knegt, δημοσιογράφος του Broadcasting Company του Καναδά και πρώην στελέχος της IndieWire, παρουσίασε μια εξαιρετικά πειστική θεωρία στα social media που λέει ότι η Whoopi Goldberg θα είναι η μυστική παρουσιάστρια των Oscar. Ας αφήσουμε όμως τον Knegt να το τεκμηριώσει με δικά του λόγια:

Η απουσία της Whoopi Goldberg από την εκπομπή 'Τhe View' που συμπαρουσιάζει (είπαν ότι ήταν άρρωστη) από την επομένη ημέρα όπου την ανακοίνωσαν ως μία από τις παρουσιάστριες των Όσκαρ, συν το γεγονός ότι είναι η μόνη προηγούμενη οικοδέσποινα των Oscar που αναφέρεται ως παρουσιάστρια, συν ότι ανέφερε ανοιχτά στο 'The View' (το Δεκέμβριο) ότι θα ήθελε να τα παρουσιάσει, μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Διάβασε επίσης: 4 ηθοποιοί που ξεκίνησαν από reality της τηλεόρασης και έφθασαν στα Όσκαρ [video]

Η θεωρία του Knegt έβαλε γρήγορα σε σκέψεις και τους δημοσιογράφους του κινηματογράφου, όπως τον awards editor (συντάκτη βραβείων) του Variety, Kristopher Tapley και τον managing editor του People, Nigel M. Smith.

Η Whoopi Goldberg παρουσίασε τα Oscar τέσσερις φορές: το 1994, το 1996, το 1999 και το 2002. Έπειτα από την τελετή του 2002, όπου το «A Beautiful Mind» του Ron Howard κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δεν τα παρουσίασε ξανά. Το γεγονός ότι η Goldberg παρουσίασε την τελετή του 1999 ίσως και να επιβεβαιώνει καλά τη θεωρία, καθώς η οικοδέσποινα φέτος θα σηματοδοτήσει την 20η επέτειο από τότε που η διάσημη ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή ως Βασίλισσα Ελισάβετ για να αναγγείλει τότε τις υποψηφιότητες για το «Elizabeth» και το «Shakespeare in Love» [φωτό επάνω]

Τόσο μεγάλη συζήτηση έχει γίνει γύρω από τα Όσκαρ του 2019 για τον υποψήφιο οικοδεσπότη, έτσι χωρίς αμφιβολία οι έκπληκτοι θεατές με μια μη αναμενόμενη οικοδέσποινα όπως η Goldberg, θα την υποδέχονταν με μεγάλη χαρά. Ωστόσο, ο Kevin Hart ήταν αυτός που είχε αρχικά αναγγελθεί το Δεκέμβριο ως ο οικοδεσπότης των Όσκαρ, αλλά αποχώρησε μετά από αντιπαραθέσεις σχετικά με τα αμφιλεγόμενα αστεία από το παρελθόν του.

Από την απομάκρυνση και μετά του Hart, πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Ακαδημία θα καταφέρει να βρει αντικαταστάτη ή όχι. Oι αναφορές λένε ότι η τελετή προχωράει χωρίς οικοδεσπότη για πρώτη φορά μετά την τελετή του 1989, αλλά η προθυμία της Goldberg να επιστρέψει και η απουσία της από το «Τhe View» όπως προαναφέραμε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η δημοφιλής ηθοποιός θα είναι η έκπληξη που η Ακαδημία θα κρατήσει μυστική μέχρι εκείνη τη νύχτα.

Τα 91α Βραβεία Όσκαρ θα παρουσιαστούν την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου. Πάρτε θέσεις!