Τζένη Καρέζη: Ο Ζάχος Χατζηφωτίου αποκαλύπτει γιατί χώρισαν

29.07.2018
Τζένη Καρέζη: Ο Ζάχος Χατζηφωτίου αποκαλύπτει γιατί χώρισαν
52 χρόνια μετά το διαζύγιό τους και 26 μετά τον θάνατο εκείνης, ο πρώτος της σύζυγος περιγράφει το τελευταίο βράδυ της κοινής τους ζωής.

Στις 7 Μαΐου του 1962, η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου πέρασαν το κατώφλι της εκκλησίας της Φιλοθέης. Ο γάμος τους κοσμικό γεγονός της εποχής με 500 καλεσμένους και 5000 απρόσλητους, όπως διαβάζουμε στη mixanitouxronou.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί μέσω κοινών φίλων στο Λονδίνο λίγους μήνες νωρίτερα και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος -όπως και το γάμος τους.

Σήμερα, στα 92 του χρόνια, ο θρυλικός bon vivant, δημοσιογράφος και συγγραφέας γυρίζει πίσω στον χρόνο και αποκαλύπτει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των προβλημάτων στον γάμο τους.

Διάβασε επίσης: 21 διάσημες ελληνίδες νύφες που έχεις ξεχάσει [photos]

Το περιοδικό Down Town φιλοξενεί ένα απόσπασμα από το βιβλίου του Ζάχου Χατζηφωτίου που περιγράφει με λεπτομέρεια τι οδήγησε στον χωρισμό, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι φήμες για τις "κουτσουκέλες" του συζύγου έφταναν από παντού στα αυτιά της Τζένης που τότε ήταν ήδη αστέρι πρώτου μεγέθους.

Γράφει λοιπόν ο Χατζηφωτίου:

Ένα βράδυ της ανακοίνωσα ότι θα βγω έξω με τους φίλους μου να διασκεδάσω. «Εντάξει, αγάπη μου, πήγαινε να περάσεις καλά, εγώ θα μείνω στο σπίτι», μου απάντησε. Ήταν βράδυ Τσικνοπέμπτης, θυμάμαι, λίγο μετά τις έντεκα. Αποφάσισα να πάω σε ένα πάρτι στην Αθηναία. Εκεί που χόρευα με την παρέα μου, λοιπόν, εμφανίζεται δίπλα μου μια ψηλόλιγνη, μαυροντυμένη φιγούρα, που άρχισε να μου κολλάει και να μου κουνιέται. Ήταν ντυμένη Ντόμινο. Επέμενε στο φλερτ και στα χάδια και δεν ήθελα πολύ για να πέσω. Την έψησα, λοιπόν, και πήγαμε σε μια γκαρσονιέρα που διατηρούσα τότε στην οδό Πατησίων. Εδώ να δώσω μια συμβουλή προς παντρεμένους: οι γκαρσονιέρες, όπου πηγαίνεις τις γκόμενες, φρόντισε να είναι σε πολυσύχναστους δρόμους. Αν δεν είσαι παντρεμένος, τότε τις πας στο σπίτι σου. Φτάνουμε, αρχίζουμε να γδυνόμαστε και τραβά τη μάσκα. Έπαθα σοκ. Ήταν η Τζένη Καρέζη.

«Αγάπη μου, σε είχα καταλάβει, αλλά ήθελα να δω αν θα φτάσεις μέχρι τη γκαρσονιέρα», της είπα».

Εκείνο το βράδυ ήταν το τελευταίο μας ως παντρεμένοι.