Δύσκολες ώρες για τον Πύρρο Δήμα - Πέθανε η σύζυγος του

14.06.2018
Δύσκολες ώρες για τον Πύρρο Δήμα - Πέθανε η σύζυγος του
Μία ακόμη σημαντική απώλεια για τον χρυσό Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα, μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του πριν από ένα χρόνο, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Πύρρος Δήμας έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Αναστασία, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Στις 3 Ιανουαρίου 2015 διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 14 χειρουργήθηκε και από τότε πάλεψε σαν "παλλικάρι". Μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».

Ο Πύρρος Δήμας είχε αναφερθεί στη μάχη που έδινε η σύζυγός του, Αναστασία, με τον καρκίνο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πολιτική:

«Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα... εισπράξαμε πολλή αγάπη... Ο Γολγοθάς συνεχίζεται...».

Για την οικογένεια του επίσης είχε πει χαρακτηριστικά:

«Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα"