Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιώργος Μαργαρίτης

22.05.2017
Την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει σήμερα ο Γιώργος Μαργαρίτης. Μην πάει, όμως, το μυαλό σας στο κακό. Ο λόγος που θα βρεθεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας είναι κοινωνικού χαρακτήρα, δηλαδή να ψυχαγωγήσει τους κρατουμένους, σύμφωνα με την Espresso.

Ο λαϊκός τραγουδιστής γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν κοινωνικές ομάδες του περιθωρίου, δέχτηκε αμέσως να πρωταγωνιστήσει στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, το ίδιο και οι συνεργάτες του, οι μουσικοί που τον ακολουθούν στα live του. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στους κρατουμένους της φυλακής συγκαταλέγονται μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Γιώργου Μαργαρίτη, αλλά και άλλα τραγούδια, λαϊκά και ρεμπέτικα. Μεταξύ αυτών θα είναι σίγουρα και το θρυλικό σουξέ του Γιώργου «Στο κελί 33».

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο Μαργαρίτης έχει περάσει στο παρελθόν την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού και ως κρατούμενος την περίοδο της δικτατορίας. «Θυμάμαι, είχα πάει ένα βράδυ σε ένα σπίτι να τραγουδήσω και μου ζήτησαν Μίκη Θεοδωράκη. Με το που αρχίζω με αρπάζει ένα χέρι. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ένας χωροφύλακας. “Τι τραγουδάς, δεν ξέρεις ότι απαγορεύεται;” Εκανα ότι δεν το γνώριζα. Εκείνη τη φορά σώθηκα. Υπήρξαν, όμως, άλλες που δεν τα κατάφερα. Ετρωγα ξύλο για επτά μέρες, μπήκα στον Κορυδαλλό, αλλά ευτυχώς για λίγο» έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.