Έμα Γουάτσον: Η εμφάνιση στα βραβεία MTV που ξεχώρισε [photos & vds]

08.05.2017
Η διάσημη ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο για καλύτερη ηθοποιό και ο λόγος της συγκίνησε και άγγιξε τόσο τους παρευρισκομένους καλλιτέχνες στην εκδήλωση όσο και τους απλούς θεατές.

Για πρώτη φορά φέτος τα βραβεία MTV θέσπισαν βραβείο καλύτερου ηθοποιού χωρίς να έχουν κάνει διάκριση στο φύλο. Με το βραβείο αυτό τιμήθηκε η ηθοποιός Έμα Γουάτσον, γνωστή μας ως Ερμιόνη από τη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, για την ερμηνεία της στην ταινία της Disney «Beauty and the Beast» (Η ωραία και το Τέρας).

Όταν η 27χρονη ηθοποιός και γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και πρέσβειρα του ΟΗΕ παρέλαβε το βραβείο έβγαλε έναν ένθερμο ευχαριστήριο λόγο για την ισότητα των φύλων:

«Το πρώτο βραβείο υποκριτικής στην ιστορία που δεν ξεχωρίζει τους υποψήφιους βάση του φύλου τους, έχει κάτι να μας πει για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εμπειρία. Η κίνηση του MTV να θεσπίσει ένα βραβείο χωρίς διάκριση φύλου για την υποκριτική έχει να πει κάτι διαφορετικό στον καθένα μας. Αλλά για μένα υποδηλώνει ότι η υποκριτική έχει να κάνει με την ικανότητα σου να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση κάποιου άλλου και δεν χρειάζεται να γίνει διάκριση σε δύο διαφορετικές κατηγορίες». Στη συνέχεια η ηθοποιός υποστήριξε ότι: «Νομίζω ότι μου δίνεται αυτό το βραβείο εξαιτίας του ποια είναι η Μπελ και του τι αντιπροσωπεύει. Οι χωρικοί στο παραμύθι μας ήθελαν να κάνουν την Μπελ να πιστέψει ότι ο κόσμος ήταν πολύ πιο μικρός από ότι πίστευε αυτή και με λιγότερες ευκαιρίες γι' αυτήν... Μου αρέσει να ερμηνεύω κάποιον που δεν πιστεύει τίποτα από αυτά!». Αν θέλεις μπορείς να δεις και το βίντεο της ομιλίας της.