Μπραντ Πιτ: Μιλά για πρώτη φορά για το διαζύγιο, το πρόβλημά του με το αλκοόλ και τις ευθύνες του [photos & vds]

03.05.2017
Έσπασε τη σιωπή του ο διάσημος σταρ και εξομολογήθηκε για πρώτη φορά πώς είναι η ζωή του μετά το χωρισμό του από την Τζολί, το μερίδιο ευθύνης που έχει ο ίδιος και το πόσο πονά προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μετά την συμφωνία τους να κρατήσουν κρυφά τα δικαστικά έγγραφα που αφορούν το διαζύγιό τους και να κρατήσουν ενιαίο μέτωπο, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη φιλική τους σχέση.

«Θα είμαστε πάντα οικογένεια, πάντα» είχε δηλώσει η Αντζελίνα δακρυσμένη σε μια συνέντευξή της, ωστόσο ο ίδιος ο Μπραντ δεν έχει πει τίποτα από όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους πέρυσι το Σεπτέμβριο, μέχρι τώρα!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ ο 53χρονος ηθοποιός μίλησε για το διαζύγιό του, για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ και το ότι ξεκίνησε ψυχοθεραπεία: «Μόλις ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και το αγαπάω, το αγαπάω. Επισκέφτηκα δύο διαφορετικούς θεραπευτές για να επιλέξω τον κατάλληλο για μένα». Όσον αφορά τη σχέση του με το χασίς και το αν δυσκολεύτηκε να το κόψει ο Μπραντ εξομολογήθηκε:

«Στις παλιές μέρες που μαστούρωνα ήθελα να κάνω ένα τσιγαριλίκι με τον Τζακ και το Σνουπ και τον Γουίλι. Ξέρεις όταν είσαι τακτικός χρήστης, έχεις αυτές τις πραγματικά ηλίθιες ιδέες. Ε λοιπόν, δεν θέλω να κατηγορήσω τους άλλους αλλά δεν έφτασα ακόμη στον Γουίλι».

Όσον αφορά τη σχέση του με το αλκοόλ και το αν του λείπει τώρα που το έκοψε λέει: «Φαντάσου ότι έχουμε οινοποιείο (αναφέρεται στο κτήμα τους με την Αντζελίνα στη Νότια Γαλλία). Μου αρέσει το κρασί πάρα πάρα πολύ, αλλά απλά το έχυσα στο έδαφος. Έπρεπε να οπισθοχωρήσω για λίγο. Και ειλικρινά θα μπορούσα να μεθύσω έναν Ρώσο κάτω από το τραπέζι με την ίδια του τη βότκα. Ήμουνα επαγγελματίας. Ήμουνα καλός. Αλλά το έκοψα. Δεν θέλω πια να ζω με αυτόν τον τρόπο. Τώρα πίνω μόνο χυμό κράνμπερι και ανθρακούχο νερό. Θα πρέπει να έχω τα πιο καθαρά ούρα στο Λος Άντζελες!».

Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και για το πώς ένιωθε και το τι έκανε τον πρώτο καιρό του διαζυγίου του με την Αντζελίνα: «Ήταν πολύ στενάχωρα στο σπίτι μου στην αρχή, και έτσι πήγα και έμεινα στο σπίτι ενός φίλου μου σε ένα μπανγκαλόου στη Σάντα Μόνικα. Έμεινα για λίγο εκεί, δίπλα στο φίλο μου το Ντέιβιντ Φίντσερ που μένει εκεί. Έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή για μένα και κάναμε πολλά πράγματα και έτσι έμεινα εκεί για ενάμιση μήνα».

Η μεγαλύτερή του ανάγκη προς το παρόν είναι να δημιουργεί, γι' αυτό και περνά τις μέρες του στο εργαστήρι του γλύπτη φίλου του Thomas Houseago «Φτιάχνω τα πάντα. Δουλεύω με πηλό, γύψο, ξύλο. Μαθαίνω τα υλικά. Ακόμα και εγώ εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου. Αλλά είναι μια πολύ μοναχική απασχόληση. Απαιτεί πολύ χειρονακτική εργασία, που αυτό το διάστημα μου κάνει καλό. Χτες είχα πολλές σκέψεις που με στοίχειωναν και αυτό που έφτιαξα ήταν εξίσου χαοτικό. Βρίσκω τη φωνή μου εκεί, αυτό χρειάζομαι τώρα. Πέρυσι πριν το διαζύγιο είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο με κάποιο διάσημο και εγώ σκέφτηκα: “Σε ευχαριστώ Θεέ μου που ποτέ μου δεν πρόκειται να μου συμβεί κάτι τέτοιο ξανά”. Έχω τη ζωή μου, την οικογένειά μου, κάνω τη δουλειά μου, δεν κάνω τίποτα παράνομο, ούτε μπαίνω στα μονοπάτια άλλου».

Η ζωή του τους τελευταίους έξι μήνες ήταν δύσκολη αλλά η προτεραιότητά του ήταν πάντα: «Η οικογένεια πρώτα. Τα παιδιά είναι τόσο ευαίσθητα. Απορροφούν τα πάντα. Χρειάζεται να τους κρατάς το χέρι και να τους εξηγείς. Χρειάζονται να τα ακούς. Όταν είμαι πολύ απασχολημένος στη δουλειά δεν ακούω. Θέλω να γίνω καλύτερος. Προσωπικά είναι σχεδόν καθυστερημένος όσον αφορά τη διαχείριση των συναισθημάτων μου. Είμαι καλύτερος στο να τα καλύπτω. Μεγάλωσα με έναν πατέρα που τα ήξερε όλα, που ήταν παντοδύναμος, σούπερ δυνατός, αντί να γνωρίζει πραγματικά τον άντρα που ήταν με τις αμφιβολίες και τα άγχη του. Και αυτό με χτύπησε κατάμουτρα με το διαζύγιό μας: Πρέπει να είμαι περισσότερα. Πρέπει να είμαι περισσότερα γι' αυτούς. Πρέπει να τους το δείξω. Και δεν ήμουν καθόλου καλός σε αυτό. Το ξέρω αυτό όταν έχω τα παιδιά και αυτό το δουλεύω τώρα».

Επίσης δυσκολεύτηκε πολύ όταν του απαγόρεψαν να βλέπει τα παιδιά στην αρχή: «Όταν κάλεσαν την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων ήμουν εγκλωβισμένος στο σύστημα. Αλλά μετά από αυτό καταφέραμε να δουλέψουμε μαζί (αυτός και η Αντζελίνα) και να το ξεκαθαρίσουμε. Κάνουμε και οι δυο μας το καλύτερο που μπορούμε. Ένας δικηγόρος μου είπε: “Κανείς δεν κερδίζει σε μια δίκη -το θέμα είναι απλώς το ποιος θα πληγωθεί περισσότερο”. Και περνάς ένα χρόνο επικεντρωμένος στο να φτιάξεις μια υπόθεση ώστε να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο εσύ και τους λόγους που οι άλλοι έχουν άδικο, και όλο αυτό είναι απλώς μια επένδυση σε δηλητηριώδες μίσος. Εγώ αρνούμαι. Και ευτυχώς και η σύντροφός μου συμφωνεί σε αυτό. Θα ήταν πολύ πολύ καταστροφικό για τα παιδιά ξαφνικά η οικογένειά τους να διαλυθεί. Υπάρχουν πολλά για να τους πούμε. Ο στόχος μας είναι όλοι να βγουν από αυτό πιο δυνατοί και πιο καλοί άνθρωποι. Δεν υπάρχει άλλη έκβαση».

Για την πρώην σύζυγό του την Αντζελίνα δεν τρέφει εχθρικά συναισθήματα: «Το έχω δει να συμβαίνει σε φίλους. Το έχω δει όταν ο ένας σύζυγος εξακολουθεί να ανταγωνίζεται τον άλλο και κατά κάποιο τρόπο θέλει να τον καταστρέψει και νομίζει ότι δικαιώνεται από αυτή την καταστροφή και έτσι περνάνε χρόνια γεμάτα μίσος. Όχι, εγώ δεν θέλω να ζήσω έτσι».

Οπωσδήποτε όμως π χωρισμός ήταν πολύ επώδυνος για όλους: «Η πρώτη σου αντίδραση είναι να προσκολληθείς. Αλλά μετά ισχύει το κλισέ: Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Τώρα ξέρω τι σημαίνει, επειδή το νιώθω. Σημαίνει να αγαπάς χωρίς ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα». «Ξέρω ότι είμαι στη μέση μόλις αυτής της διαδικασίας (του διαζυγίου), ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος. Είμαι εκεί που είναι αυτό το κεφάλαιο αυτή τη στιγμή ακριβώς στη γαμημένη μέση και δεν θέλω να αποφύγω τίποτα από όλο αυτό. Θέλω να μείων εκεί με το πουκάμισό μου ανοιχτό και να δεχτώ τα χτυπήματα και να καταλάβω, να καταλάβω»