Γουίτνεϊ Χιούστον: Ήταν μπαϊσέξουαλ υποστηρίζει νέο ντοκιμαντέρ

27.04.2017
Φως στην ερωτική ζωή της διάσημης τραγουδίστριας επιχειρεί να ρίξει ένα νέο ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζονται στοιχεία που αμφισβητούν την σεξουαλική ταυτότητά της.

Φήμες είχαν ακουστεί και παλιότερα για την αμφιλεγόμενη σχέση της Γουίτνεϊ Χιούστον με την καλύτερή της φίλη και βοηθό της Ρόμπιν Κρόφορντ.

Αυτές προσπαθεί να διαλευκάνει το νέο ντοκιμαντέρ «Whitney: Can I Be Me» που έκανε την πρεμιέρα του στις 26 Απριλίου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Εκεί παρουσιάζεται ανέκδοτο υλικό που είχε τραβηχτεί όσο ακόμα ζούσε η δημοφιλής τραγουδίστρια με τη ζωή της μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ κυρίως εξετάζει τη σχέση της με την Ρόμπιν Κρόφορντ. Παρουσιάζονται συνεντεύξεις μελών της οικογένειας, φίλων και στενών συνεργατών της αδικοχαμένης σταρ που υποδεικνύουν ότι η σχέση των δυο τους ήταν κάτι πολύ περισσότερο από πλατωνική. «Δε νομίζω ότι ήταν γκέι, ήταν μάλλον μπαϊσέξουαλ» δηλώνει η επί χρόνια φίλη και στιλίστρια της Γουίτνεϊ, Ελίν Λαβάρ.«Η Ρόμπιν ήταν γι' αυτήν ένα ασφαλές καταφύγιο στο οποίο η Γουίτνεϊ έβρισκε ασφάλεια και γαλήνη».

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί στο Νιου Τζέρσεϊ όταν η Γουίτνεϊ ήταν έφηβη και πριν παντρευτεί τον Μπόμπι Μπράουν με τον οποίο έμεινε παντρεμένη για 15 χρόνια από το 1992-2007. Στο ντοκιμαντέρ φαίνεται συχνά η Γουίτνεϊ να βρίσκεται στο μέσο μιας διαταραγμένης σχέσης μεταξύ του συζύγου της και της Κρόφορντ και οι οποίες κορυφώθηκαν το 1999 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της. «Η Ρόμπιν και η Γουίτνεϊ ήταν σαν δίδυμες» δηλώνει ένας προσωπικός φρουρός της σταρ. «Ήταν αχώριστες. Ήταν πολύ στενός ο δεσμός τους και ο Μπόμπι Μπράουν δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί τη Ρόμπιν. Ήθελε να είναι αυτός ο άντρας της σχέσης». «Ο Μπόμπι Μπράουν και η Ρόμπιν Κρόφορντ ήταν σαν τη φωτιά και τον πάγο. Μισούσαν ο ένας τον άλλο» λέει άλλος σωματοφύλακας. «Πολεμούσαν συνεχώς για την προσοχή της. Ο Μπόμπι και η Ρόμπιν είχαν κάποιες σωματικές φιλονικίες και δεν υπήρχε πάντα νικητής. Αλλά μετά η Γουίτνεϊ τους κάλμαρε». Όταν μετά την περιοδεία η Ρόμπιν έφυγε, τότε ξεκίνησε ο κατήφορος της σταρ. «Τότε άρχισε η κατρακύλα. Η Ρόμπιν ήταν αυτή που την στήριζε πάντα». Η μητέρα της Σίσι Χιούστον είχε δηλώσει στην Όπρα παλιότερα ότι θα την ενοχλούσε πάρα πολύ αν η κόρη της ήταν λεσβία, ενώ στην αυτοβιογραφία της έγραφε για την Ρόμπιν και το δεσμό των δυο γυναικών: «Δεν την ήθελα δίπλα στην κόρη μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει ρομαντική σχέση. Αυτό έλεγαν όλοι τότε αλλά ούτε και αυτοί γνώριζαν».