Ρεμπούτσικα: Μετακόμισε στο εξωτερικό - «Στην Ελλάδα είχα πάψει να κάνω όνειρα»

14.02.2017
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικής μουσικής σκηνής και αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στο Βέλγιο.

Ο λόγος για την συνθέτρια και βιολίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία σύμφωνα με την «Real News» έχει µετακοµίσει στο Βέλγιο.

Γιατί αποφάσισε κάτι τέτοιο;

«Έφυγα από την Ελλάδα γιατί τον τελευταίο καιρό ένιωθα ότι ήµουν πολύ εγκλωβισµένη, πως γυρνούσα συνέχεια γύρω από τον εαυτό µου... Είχα πάψει να κάνω όνειρα και ζούσα συνέχεια µε έναν κόµπο στον λαιµό. Όταν νιώθεις πως η ζωή σου περιορίζεται και στριµώχνονται τα όνειρά σου, όταν δεν µπορείς να ανασάνεις και σου λείπει οξυγόνο για να δηµιουργήσεις, τότε παίρνεις τις αποφάσεις σου. Τίποτα δεν είναι δύσκολο ούτε και εύκολο όµως, αλλά τολµώ να κάνω βήµατα. Ακόµα και αν η πρόκληση είναι µεγάλη, το ρίσκο δεν µε φοβίζει. Έχω µάθει να πολεµάω για ό,τι µου αρέσει. Πάντα, όµως, µου άρεσε η ελευθερία που σου δίνει το να ταξιδεύεις τον κόσµο µε µια βαλίτσα και ένα βιολί. Είναι κάτι που µε γοητεύει και µου δίνει την ευκαιρία να γράφω».

Διαβάστε ακόμη: 25 διάσημοι Έλληνες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα της κρίσης [photos]

«Τα τελευταία χρόνια ήµουν, άλλωστε, πολύ συχνά στην Κωνσταντινούπολη, γιατί εργαζόµουν εκεί και έγραφα µουσική για τον κινηµατογράφο. ∆υστυχώς, όµως, τα γεγονότα και η τωρινή πολιτική κατάσταση που επικρατεί έκλεισαν, προς το παρόν θέλω να ελπίζω, ένα µεγάλο και όµορφο κοµµάτι της δουλειάς µου. Φυσικά οι σχέσεις µου µε την Ελλάδα δεν µπορούν να διαρραγούν» πρόσθεσε η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Φοβήθηκε την έξοδό της από την Ελλάδα:

«Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν τη φοβάσαι. Είναι ο ενθουσιασµός που σε οδηγεί µεγάλος και δεν σκέφτεσαι τίποτα κακό. Κάθε ηµέρα που περνά, όµως, έρχεσαι αντιµέτωπος µε µια νέα πραγµατικότητα, συνήθειες, προβλήµατα που πρέπει να επιλύσεις. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που αγαπάς, να κερδίσεις τη ζωή σου µε τον τρόπο που θα σε γεµίσει ευτυχία».

Πηγή: Real