Φρόσω Κυριάκου: Το γενετικό υλικό, η επίσημη απάντηση και οι μηνύσεις

13.02.2017
Η απάντηση της κοπέλας σε όσα της καταμαρτυρούν έρχεται επίσημα και από το στόμα του δικηγόρου της, Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη της προσάπτουν και απειλεί με μηνύσεις.

Ένας χρόνος έχει κλείσει από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από τον Παντελή Παντελίδη και μέχρι στιγμής η Φρόσω Κυριάκου δεν είχε προβεί σε δηλώσεις παρά τα όσα της καταμαρτυρούν. Φαίνεται όμως ότι η υπομονή της εξαντλήθηκε μετά την πρόσφατη συνέντευξη του αδελφού του Παντελή, Τριαντάφυλλου Παντελίδη στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» όπου είχε ισχυριστεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή ήταν στη θέση του οδηγού και όχι ο τραγουδιστής. Η Φρόσω μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Άσπρου λύνει τη σιωπή της, απαντά με επίσημο δελτίο τύπου και διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς και όλες τις κατηγορίες. Δείτε τι λέει:

«Σχετικά με τις αναφερόμενες “ανατροπές” και “νέες αποκαλύψεις” σε τηλεοπτική εκπομπή την 11-2-2017, αναφέρουμε τα εξής: Καθ´ολο το χρονικό διάστημα μετά το μοιραίο τροχαίο ατύχημα της 18-2-2016, από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να απουσιάσουμε από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις σχετικές «τηλεδίκες», σεβόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και με μοναδικό σκοπό την προστασία της εντολέως μας, καθώς η εμπλοκή της στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και η έκταση που έχει έκτοτε δοθεί, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ψυχολογία και την καθημερινότητα της ιδίας, αλλά και της οικογένειάς της. Όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθούμε στωικά διάφορους, που με την ταμπέλα του δημοσιογράφου, αναπαράγουν ή ανακαλύπτουν ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες,οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μοναδικός σκοπός όλων αυτών είναι να πουλήσουν τα τηλεπροϊόντα τους και να μας παρασύρουν σε εμφανίσεις στις εκπομπές τους. Και όσο πεισματικά αρνούμεθα να συμμετάσχουμε σε αυτό το σόου, τόσο επιμένουν προκαλώντας, τόσο εμάς, όσο και την κοινή λογική. Σήμερα, σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, παρουσιάστηκαν κάποια “νέα” στοιχεία, τα οποία δήθεν προέκυψαν από τη δικογραφία και τα οποία δήθεν αποτελούν το πόρισμα των αρμοδίων Αρχών. Ωστόσο, τόσο ο τρόπος παρουσίασης των “στοιχείων», όσο και ο σχολιασμός που τα συνοδεύει δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας είδησης, διά της συρραφής αποσπασμάτων διαφορετικών εγγράφων. Η απόπειρα εμφάνισης πορισμάτων ιδιωτικής πραγματογνωμοσύνης, ως πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο αποτέλεσμα έχει το να εκθέτει, αφενός τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού” ρεπορτάζ, κυρίως όμως τις ίδιες τις Αρχές, οι οποίες συνέταξαν το δικό τους πόρισμα το οποίο και διαστρεβλώνεται, αυτό δε είναι και το πιο επικίνδυνο.

Η εκπομπή, λοιπόν, παρουσίασε δήθεν στοιχεία μέσα από τη δικογραφία, τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Σε κανένα σημείο των εγγράφων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ελληνικής αστυνομίας, δεν γίνεται αναφορά για ίχνη της εντολέως μας (ίχνη ιδρώτα όπως τα ανέφεραν) στο τιμόνι του αυτοκίνητου. Στο τιμόνι και στο κάθισμα του οδηγού δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό της εντολέως μας. Αυτά αναφέρονται σε ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη και όχι σε εκείνη των Αρχών. Και πολλά άλλα ακόμη στοιχεία, τα οποία, όσο και αν επιμείνουν κάποιοι, δε θα σχολιάσουμε ή αποκαλύψουμε ποτέ, παρά μόνο εκεί που πρέπει, ήτοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Επειδή, όπως μέχρι τώρα έχει γίνει απολύτως σαφές, σεβόμαστε τόσο την διαδικασία, όσο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην εν λόγω υπόθεση, ο από πλευράς μας σχολιασμός της δικογραφίας και όλων των στοιχείων, θα γίνει αποκλειστικά ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και δικαστηρίων και όχι σε τηλεοπτικές εκπομπές που μοναδικό σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τον κόσμο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Η ανοχή μας τελείωσε και όλοι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν ή αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, αναληθή περιστατικά, φιλοξενούν δήθεν “αυτόπτες μάρτυρες” και εξυβρίζουν και απειλούν την εντολέα μας δημιουργώντας κινδύνους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή, πλέον θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνεπείς που προβλέπει ο νόμος και θα κληθούν να απαντήσουν στα αρμόδια δικαστήρια και όχι κρυμμένοι πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες των γραφείων τους. Η υπομονή και ο σεβασμός έχουν και τα όρια τους.

Αθήνα 11-2-2017… Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι»