Grammys 2017: Η Αντέλ εκμηδένισε την Μπιγιονσέ - Τα βραβεία σε 25 φωτογραφίες [photos+vds]

13.02.2017
Μια βραδιά με αναμενόμενα βραβεία, πολλά τεχνικά προβλήματα και λίγες εκπλήξεις ήταν η 59η τελετή των σημαντικότερων μουσικών βραβείων, που έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2017 στο Staples Center του Los Angeles, με παρουσιαστή τον πιο διάσημο «ταξιτζή», Τζέιμς Κόρντεν.

Απόλυτοι κυρίαρχοι στα φετινά βραβεία ήταν η Αντέλ, η Μπιγιονσέ και ο ράπερ Chance the Rapper που πήραν τις σημαντικότερες διακρίσεις και έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις live εμφανίσεις τους στη σκηνή.

Αφού κέρδισε Grammy το 2012 για το άλμπουμ «21», ακολούθησε φέτος το άλμπουμ «25» που επίσης κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς και το Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ. Η Αντέλ εμφανίστηκε για άλλη μια φορά εξαιρετικά συγκινημένη και στον λόγο αποδοχής του βραβείου της ευχαρίστησε επίμονα την... Μπιγιονσέ λέγοντας ότι την έχει επηρεάσει όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης στη μουσική της εξέλιξη:

«Το άλμπουμ Lemonade ήταν τόσο εμβληματικό και τόσο καλά σχεδιασμένο και τόσο όμορφο και είχε ψυχή, και όλοι είδαμε μια άλλη πλευρά σου (στην Μπιγιονσέ απευθυνόμενη) που δεν μας αφήνεις συχνά να δούμε και το εκτιμούμε αυτό. Όλοι οι καλλιτέχνες εδώ σε λατρεύουμε» είπε η Αντέλ λαμβάνοντας το βραβείο της για το Άλμπουμ της χρονιάς. «Είσαι το φως μας».

Η Αντέλ τραγούδησε ζωντανά το Hello, που κέρδισε τρία βραβεία (Song of the Year, Record of the Year και Best Pop Solo Performance) εκμηδενίζοντας την Βασίλισσα Μπιγιονσέ. Ταυτόχρονα βέβαια έπλεξε το εγκώμιο της τραγουδίστριας, που βρέθηκε στην τελετή με τον σύζυγό της Jay Z και την μικρή κόρη της Άιβι, ντυμένη μίνι Πρινς!

«Το όνειρο και το είδωλό μου είναι η Queen B, και τον λατρεύω, συγκινείς την ψυχή μου, για τα τελευταία 17 χρόνια» είπε η Αντέλ με δάκρυα στα μάτια στη Μπιγιονσέ, λαμβάνοντας το βραβείο για τον Δίσκο της Χρονιάς.

Η πιο δυνατή στιγμή των Βραβείων ήταν φυσικά η live εμφάνιση της εγκύου Μπιγιονσέ σαν ... Ινδή θεότητα. Ερμήνευσε τα «Love Drought» και «Sandcastles» κάνοντας όλο τον κόσμο να παραληρεί με την ολόχρυση εμφάνισή της - αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες!

Η ποπ ντίβα έφυγε από την τελετή με δύο αδιάφορα βραβεία - Best Urban Contemporary Album και Best Music Video ("Formation"): «Η πρόθεσή μου για το άλμπουμ Lemonade ήταν να δημιουργήσω ένα έργο που θα έδινε φωνή στον πόνο μας, στους αγώνες μας στη μαυρίλα και στην ιστορία μας. Να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που είναι άβολα» είπε η Μπιγιονσέ λαμβάνοντας το βραβείο Best Urban Contemporary Album.

Ο τρίτος νικητής της βραδιά ήταν ο πιτσιρικάς Chance the Rapper, που πήρε το βραβείο του Best New Artist, ήταν ο πρώτος μαύρος hip-hop καλλιτέχνης που κέρδισε αυτή τη διάκριση από το 1999 με την εκπληκτική Λόριν Χιλ. Ακολούθησε το βραβείο για το Best Rap Album (Coloring Book) και την Best Rap Performance ("No Problem").

Ειδική μνεία και αφιερώματα έγιναν για μεγάλους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή την περασμένη χρονιά όπως οι: David Bowie, Glenn Frey και Lemmy Kilmister. Η Αντέλ τραγούδησε Τζορτζ Μάικλ, κάνοντας ένα λαθάκι στο ξεκίνημα του «Fastlove», ζήτησε συγκινημένη να αρχίσουν από την αρχή για να τραγουδήσει το κομμάτι όπως αξίζει σε αυτό τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Tα Grammys συνέχισαν με αφιερώματα στον Prince, και φυσικά η απόλυτη ροκ συνεύρεση της βραδιάς Metallica με Lady Gaga στο ολοκαίνουργιο «Moth Into Flame». Η Gaga πριν την τελετή των βραβείων «χτύπησε» τατουάζ την «πεταλούδα της νύχτας» των Metallica στην πλάτη της.

Δείτε όλη τη βραδιά σε 25 φωτογραφίες...

Δείτε όλη τη λίστα των νικητών εδώ...

Επιμέλεια Χρ.Τσατσαράγκου