Ο Πανταζής στα δικαστήρια για το Χαμόγελο του Παιδιού: «Ένα καλό πήγα να κάνω»!

23.01.2017
To τραγούδι του Λευτέρη Πανταζή για το Χαμόγελο του Παιδιού οδηγεί τον τραγουδιστή, την εταιρεία Heaven και τον συνθέτη Νίκο Μανδαράκη στα δικαστήρια. Τρεις αγωγές συνεκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Espresso, με τον συνθέτη να στρέφεται κατά της δισκογραφικής εταιρείας, εκείνη κατά του τραγουδιστή και αυτός με τη σειρά του κατά του συνθέτη.

«Ένα καλό πήγα να κάνω, όπως πολλές φορές έχω πράξει στο παρελθόν και θα βρω και τον μπελά μου» λέει απογοητευμένος στην εφημερίδα ο Λευτέρης Πανταζής. Το μπέρδεμα προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ο μάνατζερ του τραγουδιστή, Θεόδωρος Μακρίδης.

«Όλα άρχισαν όταν ο Μανδαράκης επικοινώνησε με τον Πανταζή προτείνοντάς του να συμμετέχει σε έναν δίσκο για το Χαμόγελο, λέγοντας ένα τραγούδι. Θα ήταν 12 τραγούδια με 12 επώνυμους καλλιτέχνες. Του ζήτησε να στείλει το τραγούδι να το ακούσει. Πράγματι το έστειλε και ο Πανταζής το έφτιαξε με δικά του έξοδα όλο. Πρόκειται για το «Αν με δείτε, να της πείτε». Τελικά το cd φτιάχτηκε με 6 τραγούδια και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Αφού πέρασε ένας χρόνος, τον πήρε ο Πανταζής και του λέει: «Να το βάλω στο cd μου, να βοηθήσουμε και το Χαμόγελο» και εκείνος δέχτηκε.» είπε ο μάρτυρας.

Όπως τονίζει ο Λευτέρης Πανταζής: «Ήμουν ο παραγωγός του τραγουδιού, το όνομά μου ως δημιουργός υπήρχε παντού, πλήρωσα και το βίντεοκλιπ, στο οποίο ο κόσμος βλέπει και τον αριθμό τραπέζης, ώστε όποιος θέλει να συμβάλλει στο έργο του Χαμόγελου! Ήμουν εντάξει σε όσα συμφωνήσαμε. Δεν πήγα να κάνω κακό αντιθέτως καλό θεώρησα πως έκανα.»

Ωστόσο, ο συνθέτης διεκδικεί το ποσό των 50.000 ευρώ από την Heaven, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρεία είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού.