Τι θα γινόταν αν έδινε τα Oscar η Google;

24.02.2015
Στις απονομές των βραβείων Oscar, η Ακαδημία έχει τα ηνία για τους τελικούς νικητές αλλά δεν συμφωνούν πάντα με τους θεατές όπως έγινε και φέτος στο Dolby Theatre.

Η Vogue δημοσίευσε ποιες ταινίες και ποιοι ηθοποιοί που ήταν στις υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, εμφανίστηκαν πιο συχνά στη μηχανή αναζήτησης της Googgle και δεν έχουν καμία σχέση με τα ονόματα που ήταν στους φακέλους των νικητών.

Οπότε σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends, το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου πάει στον Benedict Cumberbatch («Το Παιχνίδί της Μίμησης») ο οποίο συγκέντρωσε 8.019.000 χτυπήματα, το φαβορί Michael Keaton («Birdman») βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ ο κανονικός νικητής Eddie Redmayne («Η Θεωρία των Πάντων») τερμάτισε τελευταίος με 2.232.000 αναζητήσεις.

Στη συνέχεια, η νικήτρια του Α’ Γυναικείου Ρόλου, Julianne Moore( «Still Alice») είναι τρίτη με 2.363.000 κλικ στις αναζητήσεις γιατί της έκλεψε την πρωτιά η Reese Witherspoon («Wild») μαζεύοντας τα διπλάσια ενώ «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» κι έκανε την έκπληξη τη φετινή χρονιά, Rosamund Pike κατοχύρωσε τη δεύτερη θέση.

Τέλος, όσον αφορά τις καλύτερες ταινίες, ο κόσμος ψήφισε το «American Snipper» με 20.651.400 (!) κλικ αφήνοντας δεύτερο το «Birdman» του Alejandro Gonzales Inaritou το οποίο κέρδισε το Oscar. Τους ακολουθεί «Το Παιχνίδι της Μίμησης» με χάλκινο μετάλλιο, η «Θεωρία των Πάντων» είναι τέταρτο ενώ το «Selma» συμπληρώνει την πεντάδα με 3.354.500 χτυπήματα.

Αναλυτικά: