Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σύμφωνο συμβίωσης Ελένης - Ματέο

27.03.2014
Μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα περιοδικού αποκάλυπτε ότι η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος είναι αρραβωνιασμένοι, εδώ κι έξι μήνες.

Και τώρα, άλλο περιοδικό και συγκεκριμένα το Ciao, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το σύμφωνο συμβίωσης, που φέρεται να έχει κάνει το ερωτευμένο ζεύγος. Ελένη και Ματέο δεν έχουν υπογράψει ακόμη το σύμφωνο, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με κάθε (νομική) επισημότητα στο επόμενο σοβαρό βήμα της σχέσης τους.

Το σύμφωνο προβλέπει τα πάντα και η παρουσιάστρια (που «κάηκε» από τον προηγούμενο γάμο της με τον Γιάννη Λάτσιο) έχει ρυθμίσει την κάθε λεπτομέρεια. Εξάλλου, οι καλές... συμφωνίες κάνουν τους καλούς γάμους! Έτσι, σύμφωνα με το έγγραφο που συνέταξε πληρεξούσιος συμβολαιογράφος, η Ελένη και ο σύντροφός της διατηρούν κατά τη διάρκεια της συμβίωσης την περιουσιακή τους αυτοτέλεια, τόσο για τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν τώρα, όσο και για εκείνα τα οποία θα αποκτήσουν στο μέλλον και κατά τη διάρκεια του συμφώνου.

Σε περίπτωση που αποκτήσουν παιδιά, αυτά θα φέρουν το επώνυμο Παντζόπουλος και την επιμέλειά τους θα έχουν και οι δύο, όπως ορίζει ο νόμος για τα παιδιά που αποκτούνται κατά την διάρκεια ενός γάμου, ενώ η Ελένη θα διατηρήσει το επώνυμό της και δεν θα γίνει κυρία Παντζοπούλου. «Το παρόν σύμφωνο συμβίωσης δεν μεταβάλλει το επώνυμο των συμβαλλομένων. Ο αφενός συμβαλλόμενος δήλωσε προσέτι ότι συγκατατίθεται, ώστε η αφετέρου συμβαλλόμενη να χρησιμοποιεί στις κοινωνικές σχέσεις το επώνυμο του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) χωρισμού; Από τη στιγμή, δε, που του Λενιού η «γούνα» έχει... καεί;

«Το παρόν σύμφωνο συμβίωσης δύναται να λυθεί με νεότερη συμφωνία των συμβαλλομένων, η οποία θα γίνει αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο ή με μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση του ενός από αυτούς, η οποία θα ισχύσει αφότου κοινοποιηθεί στον άλλο με δικαστικό επιμελητή ή αυτοδικαίως, αν συναφθεί γάμος μεταξύ των συμβαλλομένων ή μεταξύ ενός από αυτούς και τρίτου. Στις δύο πρώτες από τις παραπάνω περιπτώσεις η λύση του παρόντος συμφώνου συμβίωσης επέρχεται και θα ισχύσει από την κατάθεση του αντίστοιχου συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο, όπου έχει καταχωρηθεί και η σύσταση αυτού, ενώ στην τρίτη περίπτωση επέρχεται αυτοδικία», αναφέρει το έγγραφο.

Έτσι, σε περίπτωση που το ζευγάρι τραβήξει δρόμους χωριστούς – πάντα σύμφωνα με το σύμφωνο - κανένας από τους δύο δε δικαιούται διατροφή! Το σύμφωνο θα τεθεί σε ισχύ από την στιγμή που θα το υπογράψει το ζευγάρι, θα το καταθέσουν στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους και θα καταχωρηθεί στο ειδικό Βιβλίο του Ληξιαρχείου. Τώρα, γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμη, παραμένει άγνωστο.

Πηγή – φωτό: Ciao