Καίτη Γκρέι: "Φοβάμαι για την Αγγελική"

09.06.2010
Εδώ και πολλά χρόνια είχα την τύχη να γίνω φίλος με τη μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, την Καίτη Γκρέι, που σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση μου εμπιστεύτηκε όλα τα γεγονότα της ζωής της. Σε αυτή την πρώτη συνέντευξη

Από τον ΚΩΣΤΑ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR)

Εδώ και πολλά χρόνια είχα την τύχη να γίνω φίλος με τη μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, την Καίτη Γκρέι, που σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση μου εμπιστεύτηκε όλα τα γεγονότα της ζωής της. Σε αυτή την πρώτη συνέντευξη, εντυπωσιασμένος από τη λάμψη και τη νεανικότητά της, τη φωτογράφισα με ένα μαχαίρι δίπλα μου να μου δηλώνει: «Εγώ σκότωσα το χρόνο»! Και δείτε τώρα σύμπτωση. Δεκαπέντε χρόνια μετά βρέθηκα στο σπίτι της στα γενέθλιά της, στις 14 Μαΐου, 4 μέρες μετά τα δικά μου γενέθλια, για να κόψουμε μαζί τις γενέθλιες τούρτες μας, αλλά και για να διαπιστώσω ξανά ότι η Καίτη Γκρέι είναι πιο νέα από ποτέ, δικαιώνοντας έτσι τη διαπίστωσή μου ότι πραγματικά έχει «σκοτώσει» το χρόνο!

Το σπίτι της θύμιζε Χόλιγουντ με τους δεκάδες πιστούς και αφοσιωμένους της φίλους. Στους τοίχους και στα έπιπλα άπειρες φωτογραφίες δικές της, από όλες τις στιγμές της ζωής της, αλλά και των αγαπημένων της προσώπων. Ανάμεσά τους, στο κέντρο, φωτογραφίες της αγαπημένης εγγονής της, της Αγγελικής Ηλιάδη. Βρήκα κάποια στιγμή την ευκαιρία κι ενώ όλοι οι καλεσμένοι ήταν στο μεγάλο living room να απομονώσω την Καίτη Γκρέι στην κουζίνα, για να μου ανοίξει την καρδιά της...

Πες μου, Καίτη, τι είναι αυτό, που, πέρα από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών που σε έχουν τόσο έντονα πληγώσει, σε κάνει και εξακολουθείς να είσαι τόσο νέα, τόσο γοητευτική και τόσο τρυφερή;

«Ίσως η ψυχούλα μου, που είναι καλή και κοιμάμαι τις νύχτες χωρίς τύψεις, γιατί ποτέ δεν έχω βλάψει κανέναν».

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος, τελικά, που να τον έχεις μισήσει;

«Όχι, δεν έχω νιώσει ποτέ μίσος. Μπορεί να θυμώσω με κάποιο φίλο για λίγο, αλλά μετά όλα τα ξεχνάω και τα ξεπερνάω».

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σου έδωσε τη μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή σου;

«Ο Στέλιος Καζαντζίδης. Είναι ο άντρας που αγάπησα και τον έχω πάντα στην ψυχή μου. Μου έδωσε την πιο μεγάλη ευτυχία, αλλά και πίκρες. Δεν τον μίσησα όμως ποτέ. Πάω συχνά στο νεκροταφείο και του ανάβω κεράκι».

Με τις γυναίκες της ζωής του, τη Μαρινέλλα και τη Βάσω, έχεις καλές σχέσεις;

«Πολύ καλές. Με τη Μαρινέλλα συναντηθήκαμε πριν από λίγο καιρό, φιληθήκαμε... Δεν έχω τίποτα με την κοπέλα. Τι να έχω;».

Από όλα τα τραγούδια σου ποιο αγαπάς πιο πολύ;

«Αυτό που έχει σφραγίσει τη ζωή μου από τη στιγμή που γεννήθηκα, "Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια". Και ας μην κρατάνε τα δικά μου χέρια ποτέ μαχαίρια».

Κρατάς μαχαίρια μόνο για να κόβεις τούρτες σε γενέθλια και για να... σκοτώνεις το χρόνο. Για πες μου τώρα, γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι είσαι στα μαχαίρια με την αγαπημένη σου εγγονή, την Αγγελική Ηλιάδη;

«Εγώ το παιδί αυτό το λάτρεψα, από τότε που γεννήθηκε 1 κιλό και 300 γραμμάρια και το μεγάλωσα από μωρό 6,5 μηνών μέχρι τότε που μεγάλωσε και γνώρισε τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Τότε ο γιος μου και πατέρας της, ο Βασίλης Ηλιάδης, απομακρύνθηκε από τις δυο μας, γιατί δεν ήθελε αυτή τη σχέση της κόρης του. Εγώ όμως συνέχισα να είμαι κοντά στην Αγγελική και στον Μπάμπη, για να διαπιστώσω αν αυτά που ακούγονταν ήταν αληθινά. Ειλικρινά, δεν διαπίστωσα καμιά κακή συμπεριφορά. Ήμουν δίπλα τους συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Τους φρόντιζα, τους μαγείρευα... Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε με την Αγγελική. Ξαφνικά, μετά τη δολοφονία του Μπάμπη, απομακρύνθηκε κι από μένα, άνευ λόγου, ίσως γιατί ήθελε να κάνει τη ζωή της. Την τελευταία φορά που την είδα της είχα μαγειρέψει, πήγα σπίτι της, μείναμε μαζί μέχρι αργά το βράδυ, ήταν γεμάτη τρυφερότητα: "Γιαγιάκα μου και γιαγιάκα μου". Ύστερα ξαφνικά σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί μου. Δεν σηκώνει ούτε το τηλέφωνο».

Στον πατέρα της τι λέει;

«Δεν μιλάει με τον πατέρα της. Δεν πήγε ούτε στο νοσοκομείο, που ήταν άρρωστος από την καρδιά του, να τον δει. Ενώ εγώ πήγα στο γιο μου. Μάνα είμαι».

Πες μου, αλήθεια, ο Μπάμπης Λαζαρίδης, πέρα από τις αρετές του, είχε κάποια σκοτεινά σημεία;

«Εγώ βλέπω τον Χριστό και την Παναγία μπροστά μου. Και σ’ το λέω: Ο Μπάμπης ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Βλέπεις αυτή την τηλεόραση; Ήταν δική του. Βλέπεις την κουζίνα; Δική του. Την τηλεόραση έξω στο σαλόνι; Δική του».

Σήμερα, που είναι μια μέρα μεγάλης χαράς για τα γενέθλιά σου και η Αγγελική δεν είναι εδώ, αλλά βρίσκεται στο σαλόνι σου η φωτογραφία της, θέλω να της στείλεις ένα μήνυμα.

«Τι μήνυμα;».

Μήνυμα αγάπης, ειρήνης και τρυφερότητας.

«Αγγελική, πάντα θα σ’ αγαπάω. Και δεν ζητάω τίποτα από σένα. Απλώς μόνο να μου τηλεφωνείς και να μου λες πως είσαι καλά».

Με ποιες τραγουδίστριες σε συνδέουν σχέσεις αγάπης και φιλίας;

«Με πολλές. Και με την Πόλυ και με τη Γιώτα και με τη Μαίρη Λίντα».

Και με ποιους άντρες;

«Με όσους έχω συνεργαστεί. Ειδικά με τον Στέφανο Κορκολή, που μαζί του έκανα τη μεγάλη μου τελευταία εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, τότε που όλος ο κόσμος τραγουδούσε μαζί μου "μια γυναίκα μόνο ξέρει να αγαπά". Πάντα ήθελα να φεύγω όταν βρίσκομαι ψηλά. Έτσι κι έκανα. Μετά δεν τραγούδησα σε κέντρα, αλλά σε εκπομπή με τη Σεμίνα Διγενή, που πραγματικά μας αποθέωσαν. Όμως, από τη μεγάλη πίεση και από την ένταση που έδωσα στη φωνή μου ξαφνικά το μάτι μου βγήκε έξω. Έκανα εγχείρηση θυρεοειδούς και ταλαιπωρήθηκα 5 χρόνια».

Τελικά, η Αγγελική για ποιο λόγο έχει απομακρυνθεί από σένα; Μήπως της είπες κάτι και θύμωσε;

«Τι να πω... Ίσως επειδή κάποια στιγμή της είπα ότι έπρεπε να μου δώσει τα λεφτά που τους δάνεισα».

Γιατί, δεν ήταν υποχρέωσή της να σ’ τα δώσει;

«Σοβαρά μιλάς; Να μου δώσει 60.000 ευρώ; Μου τα είχε ζητήσει τότε, που κάτι φτιάχνανε στο μαγαζί, κι εγώ πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα, μου τα έφεραν στο σπίτι και της τα έδωσα. Ήμουν πάντα δίπλα της. Όταν σκότωσαν τον Μπάμπη, εγώ ήμουν εκείνη που πήγα μαζί της στην Καβάλα. Ήταν τραυματισμένη στο πόδι και ο γιατρός δεν της επέτρεπε να μετακινηθεί. Εκείνη όμως "και μπράβο της" είπε: "Μόνο νεκρή δεν θα πάω". Μαζί με την αφοσιωμένη μου φίλη, τη Μαίρη Βιντιάδου, πήγαμε μαζί της στην Καβάλα, μείναμε στο καλύτερο ξενοδοχείο, ήμουν συνεχώς κοντά της, αδιαφορώντας για όλα τα έξοδα. Και πραγματικά δεν ζητάω τίποτα. Μετά το θάνατο του Μπάμπη με έκανε πέρα. Ούτε με τους δικούς του έχει σχέσεις πια. Φοβάμαι πως κάπου έχει μπλέξει. Αχ...».