Νίκος Μουρατίδης: "Προτιμώ τη Μανωλίδου στο φούρνο με πατάτες"!

04.06.2010
Αν και πάντα βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, φαίνεται ότι η άνοιξη του έφτιαξε ακόμη περισσότερο τη διάθεση. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι του αρέσει ακόμη και ο Γιώργος Θεοφάνους;

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Αν και πάντα βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, φαίνεται ότι η άνοιξη του έφτιαξε ακόμη περισσότερο τη διάθεση. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι του αρέσει ακόμη και ο Γιώργος Θεοφάνους; Ο Νίκος Μουρατίδης, οξύς και με χιούμορ όπως πάντα, μιλάει για όλους και για όλα, κρίνει τις εξελίξεις στη σοουμπίζ και αποκαλύπτει πως προτιμά την Ευγενία Μανωλίδου «στο φούρνο με πατάτες!».

Πού σας βρίσκουμε αυτό το διάστημα;

«Το πρωί στις εκδόσεις "Τετράγωνο" και το βράδυ στον Real Fm. Οι δύο μεγάλες μου αγάπες... βιβλία και μουσική».

Απ’ ό,τι μαθαίνω ετοιμάζετε πολύ ωραία πράγματα...

«Προς το παρόν ετοιμάζομαι να κυκλοφορήσω μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία από νέους συγγραφείς. Όλα θα τα δείτε στο www.ekdoseistetragono.gr. Υπέροχα παραμύθια, μυθιστορήματα, λευκώματα κ.λπ. Να ξέρατε πόσο πολύ ευτυχισμένο με κάνει όλο αυτό, δεν μπορείτε να φανταστείτε... Ένας άλλος κόσμος. Νέοι συγγραφείς, ζωγράφοι, εικονογράφοι. Τη λατρεύω αυτή τη δουλειά. Πάω με τρομερή όρεξη κάθε πρωί στο γραφείο».

Πώς πάει το λεύκωμα του «X-Factor»;

«Πολύ καλά. Μάλιστα, ετοιμάζουμε και μια μεγάλη εκδήλωση στο "Metropolis live stage", με live από αρκετά παιδιά και υπογραφή αντιτύπων. Ήθελα να βγάλω ένα ενθύμιο για τα δύο "X-Factor". Και οι fans την έχουν κάνει λαχείο, γιατί βρίσκουν μέσα τα πάντα, συν ότι το πάνε στα παιδιά και τους βάζουν αυτόγραφο».

Όταν κυκλοφόρησε, καταλάβαμε γιατί δύο χρόνια σας βλέπαμε με τη φωτογραφική μηχανή στα live. Πώς καταφέρατε να ψήσετε τον Ρουβά και σας άφηνε να τραβάτε παρασκηνιακές φωτογραφίες του;

«Δεν υπάρχει πιο γλύκας από τον Σάκη. Τον ξέρω από τότε που 19χρονο παιδί ήρθε στην εταιρεία για να ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο. Είναι δε τόσο απλός άνθρωπος! Ένα θα σας πω, η πόρτα του καμαρινιού του δεν έκλεινε ποτέ. Πάντα ήταν ανοιχτή».

Ξεφυλλίζοντας τις «σελίδες» του «X-Factor», υπάρχουν κάποια περιστατικά που θα θέλατε να διαγράψετε από τη μνήμη σας;

«Όχι, τίποτα. Όλα μέσα! Μπορεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το καλοκαίρι, που ήταν πολύ κουραστικά, να γκρίνιαζα, αλλά τώρα όλα μου αρέσουν. Ακόμα και ο Θεοφάνους! Που λέει ο λόγος ε; Μην το πάρετε και τοις μετρητοίς (Γέλια.)».

Πώς σας φάνηκαν οι διαγωνιζόμενοι στο «Dancing With the Stars»;

«Δεν βλέπω τηλεόραση. Από το συγκεκριμένο είδα ένα επεισόδιο "το πρώτο νομίζω" στην Κύπρο που ήμουν το Πάσχα και βαρέθηκα αφάνταστα. Δεν βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα το χαριτωμένο. Πλήξη αφόρητη. Γενικά, πλήττω με την τηλεόραση. Το Διαδίκτυο είναι ολοζώντανο, γίνεται της τρελής».

Είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι λείπει η Ματθίλδη Μαγγίρα από το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο»;

«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλα όσα γίνονται έχουν κάποιο λόγο που γίνονται».

Ένα άλλο πρόσωπο που συζητήθηκε πολύ φέτος είναι η Ελένη Μενεγάκη. Πιστεύετε ότι η ιστορία του διαζυγίου τής έκανε κακό;

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ιστορία αφορά δύο ανθρώπους που για να πάρουν μια τέτοια απόφαση "πόνεσαν". Ας μη γινόμαστε λοιπόν κανίβαλοι πάνω από τον πόνο των άλλων».

Τελικά, είναι το κοινό που διψάει να μάθει τα πάντα για τη ζωή των celebrities ή εκείνοι επιδιώκουν να διατηρήσουν το «μύθο» εκθέτοντας τις προσωπικές τους στιγμές;

«Όχι, είναι η λαγνεία του κουτσομπολιού και η ανικανότητα κάποιων να κάνουν κανονικές εκπομπές. Αλλά είδατε ότι μέχρι και ο άρχων του είδους, ο κ. Μαλέλης, παραδέχτηκε ότι αυτό το μοντέλο τέλειωσε. Πρέπει να σκεφτούν άλλα τώρα. Κρίση λοιπόν όχι μόνο οικονομική, αλλά και στον κύκλο των ξανθών παρουσιαστριών!».

Αν βάζατε έναν τίτλο στο «βιβλίο» της Τζούλιας Αλεξανδράτου που γράφεται εδώ και πολύ καιρό στα κανάλια, ποιος θα ήταν αυτός;

«Θα ξεράσω».

Όλη αυτή η ιστορία με το περιβόητο DVD τι γεύση σας άφησε;

«Όχι πάντως τη γεύση που είχε η ίδια στο στόμα της όταν το γύριζε! Φτάνει πια με όλο αυτό. Έλεος!».

Σας φοβίζει η οικονομική κρίση;

«Πολύ και δεν είναι αστείο. Θα περάσουμε πολύ δύσκολα χρόνια αν λάβουμε υπόψη μας τι έχουν τραβήξει τα κράτη που έχουν δανειστεί. Αλλά, είπαμε, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ».

Η κρίση της τηλεόρασης; Πού πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή;

«Περιμένω μεγάλες αλλαγές. Γιατί όλη αυτή η προχειροκατάσταση, ξανθιά παρουσιάστρια και αμόρφωτο πάνελ που έχει άποψη για τα πάντα, έχει τελειώσει. Δεν τους βλέπει κανείς. Κάνουν από 5% μέχρι 11% στις ανοιχτές τηλεοράσεις. Πάτος δηλαδή. Τέλος. Πάμε γι’ άλλα... Βλέπετε κι εσείς ότι ο κόσμος λατρεύει τον Λαζόπουλο, παρακολουθεί το "Ράδιο Αρβύλα", την "Ελληνοφρένεια", εκτιμά την "Εμπόλεμη ζώνη", τους "Πρωταγωνιστές". Πιο έξυπνα πράγματα και με άποψη».

Αν η μικρή μας οθόνη έμπαινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από πού πιστεύετε ότι θα έπρεπε να αρχίσουν οι περικοπές;

«Από τους αμόρφωτους, τους κακοήθεις και τους ακαλαίσθητους που έχουν γεμίσει τα κανάλια. Από τους ημίγνωστους πανελίστες και τους κάθε λογής τυχάρπαστους, που νομίζουν ότι κάτι έγιναν επειδή τους δείχνει το γυαλί. Πώς τους είπε η Έλενα Ακρίτα; "Σούργελα και τσόλια". Αυτό ακριβώς».

Τι σας έχει θυμώσει πρόσφατα;

«Το ότι έκαναν λογαριασμό στις τράπεζες να πάμε να καταθέσουμε τον οβολό μας για να ξοφλήσει η πατρίδα το δημόσιο χρέος. Βγήκα εκτός εαυτού. Μας έκλεβαν επί χρόνια, μας έλεγαν ψέματα και μας θεωρούν και χαϊβάνια από πάνω! Ε όχι. Να επιστρέψουν τα κλεμμένα οι φταίχτες που έφτασαν τη χώρα σ’ αυτό το σημείο, να μπουν φυλακή και μετά τα λέμε...».

Ο Γιάννης Λάτσιος πώς σας φάνηκε σαν κριτής;

«Δεν ήθελα να δω τον Γιάννη Λάτσιο στην επιτροπή. Δεν ξέρω πώς να σ’ το εξηγήσω. Τον έχω πολύ ψηλά. Τον θεωρώ εξαιρετικά ευγενή, μορφωμένο και έξυπνο άνθρωπο. Να μπει επιτροπή σε χορευτικό ριάλιτι; Γιατί;».

Την Ευγενία Μανωλίδου την προτιμάτε σε ρόλο κριτή ή χορεύτριας;

«Την προτιμώ στο φούρνο με πατάτες! Αλλά έχε χάρη που δεν είναι στο χέρι μου».

Αλήθεια, θα σας δούμε και στο «X-Factor 3»;

«Αν θα γίνει, και αν θα μου προτείνουν, ναι, γιατί όχι;».

Ακούστηκε ότι ίσως ο Γιώργος Θεοφάνους να μην είναι στο «X-Factor 3» και στη θέση του να δούμε τον Ηλία Ψινάκη. Πώς σας φαίνεται αυτό σαν σενάριο;

«Δεν με χαλάει, αλλά θα είναι αλλιώς. Το σωστό είναι ή να γίνει και πάλι με το ίδιο ακριβώς team ή με εντελώς νέα πρόσωπα. Με τον Ηλία θα γελάμε συνέχεια, ενώ με τον Θεοφάνους θα "πλακωνόμαστε" συνέχεια" Διαλέξτε (Γέλια.)».