Το Χόλιγουντ ψηφίζει Ελλάδα

08.06.2010
Ομολογουμένως η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Τι κι αν ξενοδόχοι και καταστηματάρχες έχουν ήδη ξεκινήσει προσφορές και μειώσεις τιμών; Τα πρώτα δείγματα για το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι δεν είναι ενθαρρυντικά. Στη δύσκολη αυτή στιγμή όμως οι σταρ του Χόλιγουντ αποδεικνύουν πόσο αγαπάνε τη χώρα μας και με τη φήμη τους διαφημίζουν τις αγαπημένες τους περιοχές. Μαγεμένοι από τα γαλαζοπράσινα νερά των θαλασσών, την ελληνική κουζίνα και τον ήλιο καλούν τους επώνυμους φίλους τους αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές τους να ψηφίσουν για τις διακοπές τους και πάλι Ελλάδα!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Σαντορίνη: Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που οι Μπραντζελίνα επισκέφθηκαν με τα παιδιά τους τη Σαντορίνη. Μαγεμένοι και οι δύο από το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Οίας, σκοπεύουν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι στο νησί, ενώ σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους κάλεσαν τους Αμερικανούς να περάσουν μέρος των διακοπών τους στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Μάλιστα, το διασημότερο ζεύγος της παγκόσμιας σοουμπίζ σκοπεύει να επιστρέψει στη Σαντορίνη τον Αύγουστο, αυτή τη φορά όχι ινκόγκνιτο, καθώς προγραμματίζει extreme φωτογράφηση για λογαριασμό μηνιαίου lifestyle περιοδικού της Αμερικής με φόντο την Καλντέρα.

Μύκονος: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Σε ένθερμη υποστηρίκτρια του ελληνικού τουρισμού έχει εξελιχθεί και η Κάρι του «Sex and the City». Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την avant premiere της πολυαναμενόμενης δεύτερης ταινίας δήλωνε στον Γιώργο Σατσίδη πως «λυπάται για την οικονομία της χώρας μας» και πως «θέλει να κάνει τα γυρίσματα του "Sex and the City 3" στη Μύκονο». Μάλιστα, έστειλε και μήνυμα στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Επειδή όμως τα γυρίσματα της τρίτης ταινίας αργούν πολύ ακόμη, η Κάρι έχει ήδη προγραμματίσει για το καλοκαίρι μια μεγάλη κρουαζιέρα στο Αιγαίο με τον Μάθιου Μπρόντερικ και τα τρία παιδιά τους.

Κρήτη: Τζένιφερ Άνιστον

«Στεναχωριέμαι που δεν ξέρουν πως είμαι Ελληνίδα και μάλιστα από τα Χανιά», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η διεθνούς φήμης σταρ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό. Την ώρα που οι φήμες τη θέλουν να είναι ένα από τα λαμπερά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς σε μεγάλη καμπάνια του ΕΟΤ, εκείνη διαφημίζει στους λόφους του Χόλιγουντ τις ομορφιές της πατρίδας της, τις σύγχρονες ανέσεις που παρέχουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης και, φυσικά, τα γαλαζοπράσινα νερά.

Σκιάθος: Τζόρτζιο Αρμάνι

Έχει χαρακτηριστεί ο «πατέρας του μινιμαλισμού» της παγκόσμιας μόδας και όχι άδικα. Αυτό που λατρεύουν γυναίκες και άντρες στις δημιουργίες του είναι οι λιτές γραμμές σε όλες του τις κολεξιόν. Το απέριττο ελληνικό τοπίο των Σποράδων μάγεψε το «βασιλιά της παγκόσμιας μόδας», όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σκιάθο το καλοκαίρι του 2009. Έτσι, φέτος προγραμματίζει μια κρουαζιέρα με το σκάφος του σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, όχι μόνο για ξεκούραση, αλλά και για δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να βρει τις ιδανικές τοποθεσίες για τη διαφημιστική καμπάνια μαγιό και οπτικών της κολεξιόν του Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011. Κι αυτό φυσικά θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για τα τρία πανέμορφα νησιά μας.

Πάτμος: Ρίτσαρντ Γκιρ

Το δικό του εξοχικό στο Νησί της Αποκάλυψης ονειρεύεται να αποκτήσει ο Ρίτσαρντ Γκιρ. Γι’ αυτό, έχει απευθυνθεί σε κτηματομεσιτικό γραφείο του L.A. Ο διάσημος ηθοποιός, που έχει ασπαστεί το βουδισμό, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Πάτμο στα μέσα του ’90 και έμεινε εντυπωσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές αλλά και την ηρεμία που προσφέρει το νησί. Ο «American Gigolo» τους κρύους χειμώνες στη Νέα Υόρκη διαφημίζει τα κοκτέιλ που του έφτιαχνε ο φίλος του πλέον Γιάννης, ιδιοκτήτης του cafe-bar «Αστοιβή» στη Χώρα της Πάτμου.

Κεφαλονιά: Μαντόνα

Η «ιέρεια της ποπ» επισκέφθηκε για πρώτη φορά το πανέμορφο νησί του Ιονίου όταν ήταν έγκυος στη Λούρδη και το ερωτεύτηκε. Από τότε το έχει επισκεφθεί πολλές φορές ινκόγκνιτο με τα παιδιά της και τον πρώην σύντροφό της Γκάι Ρίτσι. Φέτος οι φήμες λένε πως θα επισκεφθεί το Φισκάρδο τον Ιούλιο, ενώ εδώ και δύο χρόνια σκέφτεται να αποκτήσει το δικό της εξοχικό είτε στην Ιθάκη είτε στην Κεφαλονιά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν επισκέφτεται ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου, ασκεί αυστηρή κριτική και συγκρίνει τα πάντα με τις τοπικές σπεσιαλιτέ που έχει γευτεί στη διάσημη πλέον ταβέρνα της Τασίας στην Κεφαλονιά.

Αντίπαρος: Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον

Εδώ και μερικά χρόνια το διάσημο ζευγάρι έχει αγοράσει εξοχικό στην Αντίπαρο έπειτα από επιθυμία της Ρίτα, η οποία έχει ελληνικές ρίζες. Όλο το χειμώνα στις συνεντεύξεις τους δεν σταματούν να μιλάνε για τις μεσογειακές σπεσιαλιτέ που έχουν δοκιμάσει στο «Όνειρο», μία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού. Μάλιστα, μετά την πρωτοβουλία τους να γυρίσουν το «Mama Mia» σε Σκιάθο και Σκόπελο (σ.σ.: ήταν δική τους παραγωγή) ετοιμάζουν και δεύτερη ταινία, αυτή τη φορά στις Κυκλάδες. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν μέρος σε μεγάλη καμπάνια του ΕΟΤ και οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες, όταν υπουργός Τουρισμού ήταν ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο γνωρίζονται αρκετά καλά έπειτα από μια πριβέ ξενάγηση μαζί του στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Ελαφόνησος: Μίκαελ Σουμάχερ

Έχει επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τη χώρα μας και έχει κάνει κρουαζιέρα σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, περισσότερο απ’ όλα τον εντυπωσίασε το τροπικό τοπίο της Ελαφονήσου, του μικρού νησιού με τα γαλαζοπράσινα νερά και την άσπρη άμμο-πούδρα κάτω από την Πελοπόννησο. Ο πρωταθλητής της Formula 1 επισκέφθηκε πρώτη φορά το νησί το καλοκαίρι του 2006 και από τότε αναζητεί την ιδανική τοποθεσία για να φτιάξει το δικό του εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. Έπειτα από «έρευνα αγοράς» 3 χρόνων κατέληξε πέρυσι στην αγορά μιας παραθαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Ντελακόβια στον όρμο της Λευκής. Φέτος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Αύγουστο και με δηλώσεις του έχει προτρέψει πολλούς Γερμανούς συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.