Βόλτα στο Χαλάνδρι

26.08.2008
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Στυλ που ξεχωρίζει

Κάνοντας πρόσφατα shopping therapy στο Χαλάνδρι, βρέθηκα στην μπουτίκ «Velluto Rosso» (Ηρακλείου 78). Πρόκειται για έναν cossy χώρο που προσφέρει την πολυτέλεια να βρει κανείς το δικό του στυλ ακολουθώντας τη μόδα και υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητά του.

Το μυστικό είναι η σωστή επιλογή και το μελετημένο γούστο. Ανδρικά, γυναικεία, βραδινά και σε καθημερινό στυλ, το «Velluto Rosso» διαθέτει ρούχα για κάθε ηλικία και κάθε περίσταση. Με επώνυμες μάρκες, όπως Wempley, Velluto Rosso, Maria Grazia, στην μπουτίκ αυτή έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ιδιαίτερου στυλ ρούχα που ικανοποιούν πλήρως και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Τέχνη και «Αίσθηση»

Επόμενη στάση στο εργαστήρι κεραμικής «Αίσθηση», στην οδό Αγ. Γεωργίου 43. Εδώ φυσικά υλικά μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης με εργαλείο το δημιουργικό πνεύμα της καλλιτέχνιδας Έφης Πάνια. Πηλός με ξύλο, ζωγραφισμένος φλοιός από ευκάλυπτο, μορφές και θέματα από παραμύθια που έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα. Η κ. Πάνια δουλεύει τον πηλό με διάφορες τεχνικές και τον μεταμορφώνει σε γλυπτά, ζωγραφισμένα βότσαλα, πεταλούδες και ανθισμένα στεφάνια. Ένας μοναδικός χώρος γεμάτος αυθεντική έμπνευση.

Στον «Παιχνιδόκοσμο» των μικρών μας φίλων!

Τα παιδιά δεν κοιτάζουν ποτέ πώς θα μπορούσαν άλλωστε τη χρηματική αξία ενός παιχνιδιού, αλλά το πόσο φανταχτερό είναι και το πόσο εύκολα χαλάει, ώστε να έχουν την ευκαιρία να μας ζητήσουν αμέσως ένα καινούργιο. Στην οδό Αριστοτέλους 42 θα βρείτε όλα όσα βάζουν με τη φαντασία τους οι λιλιπούτειοι καταναλωτές. Μεγάλα κάστρα που παραπέμπουν στον Ρομπέν των δασών, λούτρινα αρκουδάκια και φυσικά παιχνίδια και για τις προσχολικές ηλικίες, εντελώς ακίνδυνα για τα παιδιά. Από τη συλλογή του «Παιχνιδόκοσμου» δεν λείπουν, φυσικά, και τα αξεσουάρ των παιδιών για την παραλία, όπως τα αγαπημένα τους κουβαδάκια.

Η «Όγδοη τέχνη» της δημιουργίας

Με φωτιά, σφυρί και αμόνι κατασκευάζονται τα κομψοτεχνήματα από σφυρήλατο σίδερο που μπορείτε να απολαύσετε στην «Όγδοη τέχνη» (Αγ. Παρασκευής 61-63). Χειροποίητα μεταλλικά έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Χειροποίητες μεταλλικές κρεβατοκάμαρες με ξύλο μασίφ καρυδιάς σε διάφορα χρώματα και διαστάσεις, μεταλλικές τραπεζαρίες, σαλόνια, καναπέδες και καρέκλες για το εσωτερικό του σπιτιού ή τη βεράντα, διακοσμητικά τοίχου δουλεμένα στο χέρι. Επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καθρέφτες, που τονίζουν τη φιλαρέσκειά μας!