Εκπαιδεύοντας την... Κατερίνα

25.08.2008
Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινούν και πάλι τα γυρίσματα για το «Έχω ένα μυστικό», την πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha που θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το μύθο της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Βρεθήκαμε στα παρασκήνια και εξασφαλίσαμε μερικές φωτογραφίες για να πάρετε και εσείς μία γεύση απ όσα θα δείτε το χειμώνα στη μικρή οθόνη.

Από τον Γιάννη Πολέμη

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινούν και πάλι τα γυρίσματα για το «Έχω ένα μυστικό», την πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha που θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το μύθο της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Βρεθήκαμε στα παρασκήνια και εξασφαλίσαμε μερικές φωτογραφίες για να πάρετε και εσείς μία γεύση απ όσα θα δείτε το χειμώνα στη μικρή οθόνη.

Στις ολιγοήμερες διακοπές της η κεντρική πρωταγωνίστρια Κατερίνα Παπουτσάκη, που θα γνωρίσουμε από το Σεπτέμβριο ως Κατερίνα Βασιλάκη, προσπάθησε να μπει ακόμη περισσότερο στην ιδιαίτερη προσωπικότητα της Αλίκης. Διάβασε ξανά κάποιες βιογραφίες της ηθοποιού, είδε και ξαναείδε τις ταινίες της, ασχολήθηκε με το θεατρικό της ρεπερτόριο και τους αγαπημένους της συγγραφείς, ήρθε σε επικοινωνία με κάποια πολύ δικά της πρόσωπα προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της.

«Για την Κατερίνα, ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, το μεγαλύτερο ίσως στη μέχρι σήμερα πορεία της και θέλει να είναι σίγουρη ότι θα το κερδίσει», μας εκμυστηρεύτηκε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος.

Η ηθοποιός έχει προσεγγίσει ψυχολογικά την Αλίκη, το μεγάλο τόλμημα όμως θα γίνει το Σεπτέμβριο, οπότε και θα κληθεί να την αγγίξει και εμφανισιακά. Τα μαλλιά θα κοπούν, θα βαφτούν κατάξανθα στο 9.11, το χρώμα της Αλίκης, ενώ θα αλλάξουν ριζικά το στυλ και το μακιγιάζ. Τη μεταμόρφωση της Κατερίνας σε Αλίκη έχει αναλάβει εξειδικευμένο επιτελείο ειδικών (κομμωτές, στυλίστες, κ.λπ.), με το οποίο η νεαρή ηθοποιός έχει ήδη συναντηθεί και συζητήσει τις λεπτομέρειες.

Το ΛΟΙΠΟΝ παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικές φωτογραφίες από τα τελευταία γυρίσματα πριν διακοπούν για το καλοκαίρι. Η κεντρική ηρωίδα Αλίκη Βασιλάκη, πολύ νεαρή ακόμη, περνά ανέμελα τις πρώτες μέρες της άνοιξης με βόλτες με το ποδήλατο και αθώα φλερτ. Ό,τι, δηλαδή, έκανε κάθε νεαρή κοπέλα στην πολύ διαφορετική Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 50. Με ψάθινο καπέλο (η Αλίκη λάτρευε τα ψάθινα κάπελα), εμπριμέ φορεματάκι και σοσονάκια, η μελαχρινή ακόμη Αλίκη Βασιλάκη απολαμβάνει έναν περίπατο παρέα με φίλες και φίλους της.

Η Αλίκη και ο πατέρας της
Στην έναρξη της πολυδάπανης παραγωγής του Alpha θα δούμε στο ρόλο του πατέρα της Αλίκης τον Γιώργο Κιμούλη. Ένα πρόσωπο που ήταν καταλυτικό για την πορεία της μεγάλης σταρ, αν και «έφυγε» νωρίς από τη ζωή της.

Τον Γιώργο Κιμούλη, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο οποίος επιλέγει πάντα με αυστηρά κριτήρια τις καλλιτεχνικές του δουλειές, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά οι συντελεστές της σειράς αλλά και οι συνάδελφοί του, καθώς το ταλέντο, η εμπειρία και το ήθος του αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά και για μία άρτια συνεργασία.

Κατά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων ο Γιώργος Κιμούλης είχε ως παρτενέρ την Ιφιγένεια Τζόλα, που θα υποδυθεί την Αλίκη Βασιλάκη στην παιδική της ηλικία.

Η επιλογή του οκτάχρονου κοριτσιού έγινε ανάμεσα από 50 υποψήφιες.

Ο Γιώργος Κιμούλης στάθηκε δίπλα της σαν «δάσκαλος» και δούλεψε πολλές ώρες μαζί της, ώστε να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο η ιδιαίτερη σχέση «πατέρα-κόρης». Ο ρόλος της μικρής Αλίκης εμφανίζεται μόνο στο πρώτο επεισόδιο και μετά παίρνει τη σκυτάλη η Κατερίνα Παπουτσάκη, ωστόσο το πρόσωπό της θα εμφανίζεται σποραδικά σε φλας μπακ, όταν η σταρ θα επιστρέφει στα γεγονότα της παιδικής της ηλικίας που τη σημάδεψαν.