Γαβαλάς: «Δεν με νοιάζει αν πεθάνω στην ψάθα»

16.12.2011
Ο Λάκης Γαβλάς μετά από όλα αυτά που του έχουν συμβεί, δηλαδή τη σύλληψη του για χρέη προς το δημόσιο

Ο Λάκης Γαβλάς μετά από όλα αυτά που του έχουν συμβεί, δηλαδή τη σύλληψη του για χρέη προς το δημόσιο και την πτώχευση της εταιρείας του ο Λάκης μίλησε στο περιοδικό People, για όλους και για όλα: «Τρόμαξα πάρα πολύ γιατί τα παιδιά που με συνέλαβαν έπρεπε να δείξουν όλη τους την δύναμη.Στο τμήμα έμεινα πολύ λίγο χρονικό διάστημα, γιατί έτσι κι αλλιώς με καλύπτει ο νόμος του Πτωχευτικού Κώδικα και από την άλλη μεριά, αν ήταν να μείνω περισσότερο, θα ζητούσα ψυχολογική υποστήριξη, αφού δεν θα μπορούσα να μπω μέσα σε ένα τόσο μικρό χώρο, όπως είναι τα κρατητήρια, με φονιάδες, ανθρώπους ανακατεμένους με ναρκωτικά, κλέφτες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Δεν σωφρονίζονται έτσι οι άνθρωποι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μάλιστα ότι πήρα να φάω μια τυρόπιτα και την έτρωγα με τις χειροπέδες. Αλίμονο δηλαδή!», είπε ο Λάκης για τις στιγμές που πέρασε στο κρατητήριο.

Ο Λάκης όμως είναι γνωστός για το χιούμορ του που δεν το χάνει ποτέ: «Αυτό που με διακρίνει πάντα είναι το χιούμορ, γι’ αυτό και δεν παίρνω τα πράγματα τόσο στραβά. Η καθαρότητά μου είναι λευκότερη από το λευκό. Βαρέθηκα να χλευάζουν κάποιον και μετά να τον γλείφουν. Αν ήθελα να με γλείφουν, θα ήμουν γραμματόσημο! Ποτέ δεν ήθελα να μου συμπεριφέρονται κάπως. Γι’ αυτό και ποτέ δεν είχα μπράβους, αυλικούς και διάφορα άλλα. Πήρα στον λαιμό μου ανθρώπους που ήταν πολύ καλά άτομα, όμως είχα και τέρατα στην εταιρεία μου, που αυτά πέταξαν εμένα κανονικά. Αλλά δεν θα μιλήσω γι’ αυτά. Άλλωστε, τις μεγαλύτερες εταιρείες τις έφαγαν διευθυντές, οικονομικοί, οπότε ας δούμε πώς ζουν κάποιοι σήμερα και πώς ζω εγώ.

Κουράστηκα να λένε ότι έχω Bentley και Rolls Royce! Πώς θα έκανα μια Burberry, να βγάζω τους τζίρους που έβγαζα τόσα χρόνια, αν δεν είχα ένα αγγλικό αυτοκίνητο; Ήταν και αυτό μέσα στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής, αλλιώς χέ****κα! Απαγορεύεται να έχω σπίτι στα νότια ή στα βόρεια προάστια που είναι καλές περιοχές και πρέπει να ζούμε όλοι στην Τρούμπα του Πειραιά ή στην Αγία Βαρβάρα; Εντάξει! Όχι ότι έχω πρόβλημα με αυτές τις περιοχές κι εγώ από τον Κορυδαλλό ξεκίνησα. Όμως επιτρέψτε μου να σας πω ότι δούλεψα πολύ σκληρά σαν σκλάβος για να εξελίξω την ζωή μου και να την πάω μπροστά», είπε ο Λάκης που έφτασε δυστυχώς για εκείνον σε αυτό το σημείο μετά από τόση δουλειά.

Και καταλήγει: «Αν με εξαφανίσουν δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους! Ενώ εάν με αφήσουν σε ηρεμία, μέσα στο πλαίσιο του νόμου θα παλέψω για να τα καταφέρω. Εχω αντάλλαγμα, υπάρχει τόση περιουσία, ας μου τα πάρουν όλα. Δεν με νοιάζει αν πεθάνω στην ψάθα! Δεν γίνεται όμως να ασχολούνται με το εάν βγαίνω και πού πάω, λέει με παράπονο ο Λάκης. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα του πάνε καλά!

Ελένη Αναστασάκη