Κ. Καπετανίδης: «Από την αρχή ξεχώρισα Μαλού & Τσακαλάκο»

20.06.2011
Ο Κώστας Καπετανίδης ήταν σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, αφού με τις αυστηρές κριτικές που ασκούσε στους διαγωνιζόμενους του «Greek Idol» βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα από συγγενείς, φίλους και κοινό.

Ο Κώστας Καπετανίδης ήταν σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, αφού με τις αυστηρές κριτικές που ασκούσε στους διαγωνιζόμενους του «Greek Idol» βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα από συγγενείς, φίλους και κοινό. Ο γνωστός σκηνοθέτης και κριτής -τα τελευταία δύο χρόνια- μιλάει στο «TV Εθνος» για τον νέο ρόλο της Ελλης Κοκκίνου, για τη Μαλού και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο που είχε ξεχωρίσει εξαρχής, αλλά και αν θα βρίσκεται στη θέση του για 3η χρονιά...

Ο δεύτερος κύκλος του «Greek Idol» τελείωσε... Τι «γεύση» σας άφησε;

Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά, οι διαγωνιζόμενοι ήρθαν πιο έτοιμοι σε σχέση από άλλα τάλεντ σόου. Περίμενα πιο πολλά πράγματα να δω φέτος από τα παιδιά, γιατί είχα ενθουσιαστεί μαζί τους από τις οντισιόν. Κάποια, όμως, το είδαν λίγο σαν ταξίδι διακοπών και δεν δούλεψαν όσο έπρεπε, για μένα. Είχαμε δει κάτι πάνω τους και είπαμε ότι θα βοηθήσουμε να το δουλέψουν, να εξελιχθούν και να προχωρήσουν. Πράγμα που δεν έγινε σε αρκετούς. Αυτό με στεναχώρησε λίγο. Κατά τα άλλα είχε πολλές ανατροπές, δηλαδή κάποια άτομα που είχα για τον τελικό όπως τον Δημήτρη Τικτόπουλο και την Κέρεν δεν προχώρησαν.

Η Κέρεν ήθελα να προχωρήσει κι άλλο, παρόλο που της είχα κάνει αυστηρή κριτική, γιατί ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ηταν μία απλή γραμματέας, απλώς τραγουδούσε εκεί στο γραφείο της, χωρίς να έχει κάνει σπουδές και ξαφνικά αποφάσισε να συμμετάσχει στο «Greek Idol». Αρχισε και προχωρούσε... Είχε κάποια εξέλιξη..

Μετά τι συνέβη;

Μετά όλοι μαζί στο σπίτι, το οποίο ήταν μοντέρνο, με ανέσεις, πισίνα, πολύ playstation -φαντάζομαι δεν μένουν σε τέτοιο σπίτι- και αυτό γι’ αυτούς ήταν σαν διακοπές. Αυτό τους έφερε πίσω. Εκεί εκνευριζόμουν και άρχισα να τους κάνω πολύ αυστηρή κριτική.

Ο πρώτος κύκλος του «Greek Idol» ή ο δεύτερος θεωρείτε ότι είχε πιο υψηλό επίπεδο;

Στο δεύτερο είχαμε καλύτερες φωνές και περισσότερα ταλέντα, απλώς στο πρώτο τα παιδιά δούλευαν λίγο περισσότερο. Για παράδειγμα η Νικόλ, η οποία δεν ήταν τίποτα το τρομερό στα πρώτα live και από το πέμπτο και μετά είχε μια τρομερή εξέλιξη. ‘Η και η Βαλάντω. Πολλά παιδιά πέρυσι δούλεψαν περισσότερο.

Τα παιδιά που έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό, είναι αυτά που είχατε ξεχωρίσει στις οντισιόν;

Είχα ξεχωρίσει τη Μαλού και τον Τσακαλάκο. Οχι τη Μαρία. Μπορεί να έφτασε στον τελικό, ίσως, επειδή έγινε όλο αυτό το θέμα στο προηγούμενο live. Δεν ήταν επίθεση εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, μάλλον το κοινό προσπάθησε να την προστατέψει. Δεν ήταν επίθεση στη Μαρία. Ισως αυτό τη βοήθησε και μπήκε στην τριάδα. Για μένα ο Ξυλούρης είναι πολύ καλύτερος από τη Μαρία.

Φέτος, άθελά σας, ανοίξατε μέτωπα με κάποια παιδιά. Περιμένατε ότι θα ήταν τόσο «ετοιμοπόλεμοι»;

Ναι! Πολλοί ήρθαν έτοιμοι για να μπορέσουν να κάνουν μια κατάσταση και να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Για μένα ήταν λάθος οι κινήσεις τους αυτές, γιατί έπρεπε να δώσουν περισσότερα πράγματα από τον εαυτό τους, να στρωθούν στη δουλειά. Είχαν κάποιους μήνες... Δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδοθεί αυτή η ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Οπως γίνεσαι γνωστός, ξεχνιέσαι και πάρα πολύ εύκολα... Θα μπορούσαν να δουλέψουν, να ξεχωρίσουν... Υπήρχαν δάσκαλοι και πολλοί άλλοι που μπορούσαν να τους βοηθήσουν για να δείξουν κάτι περισσότερο από αυτό που μας είχαν δώσει στην οντισιόν.

Αλλαγή όμως υπήρξε και στην κριτική επιτροπή, αφού ήρθε η Ελλη Κοκκίνου. Πώς ήταν η συνεργασία σας και ποια πιστεύετε ότι ήταν καλύτερη;

Με την Ελλη γνωρίζομαι και συνεργάζομαι πάρα πολλά χρόνια. Είναι πολύ καλό παιδί, όπως και με τα παιδιά ήταν πάρα πολύ καλή. Σίγουρα η Μάρω Θεοδωράκη ή και ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Ελλη έχει σπουδάσει μουσική στην Αμερική, ξέρουν πιο πολλά πράγματα πάνω στη μουσική, γιατί διαβάζουν και γράφουν μουσική? Δεν μπορείς να πεις ότι η Ελλη υστερούσε σε κάτι. Ο,τι παρατηρήσεις έκανε η Ελλη τις θεωρούσα σωστές. Νομίζω και η Ελλη στάθηκε πολύ καλά σε σχέση με τους δύο προηγούμενους που ήταν κατά κάποιον τρόπο καθηγητές.

Σε περίπτωση που συνεχίσει το «Greek Idol» και για 3η χρονιά, θα θέλατε να είστε ή σας έχει κουράσει;

Δεν με έχει κουράσει. Περνάμε ωραία. Με εκνευρίζει καμιά φορά όταν δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να προχωρήσουν και να κάνουν πράγματα, επαναπαύονται είτε σε αυτά που ακούνε από τους γύρω τους ή από κάποιους φίλους και δεν δουλεύουν και δεν δίνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορούν. Εξω είναι πολύ πιο σκληρά τα πράγματα. Εγώ, ας πούμε, μπροστά σε αυτά που θα συναντήσουν έξω και με την κριτική που τους κάνω θεωρούμαι ένας άγιος άνθρωπος.

Οι φιναλίστ, η Μαρία και τα... φάλτσα πριν τον τελικό

Oλα είναι έτοιμα για το τελευταίο live του Greek Idol (Σάββατο, 9 μ.μ.) και η αγωνία για τους δύο φιναλίστ μεγαλώνει.

Το μουσικού τάλεντ σόου του Alpha φτάνει στο τέλος του με κόντρες, απογοητεύσεις, σκληρή κριτική αλλά και καλές ερμηνείες, εκρηκτικές εμφανίσεις και αρκετούς γκεστ σταρ.

Ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Αλ Μπάνο, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γιάννης Βαρδής, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Δέσποινα Ολυμπίου και ο Νίνο ανέβηκαν φέτος στη σκηνή του Greek Idol, ενώ έως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πριν δηλαδή από τον ημιτελικό, δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί ο γκεστ του μεγάλου τελικού.

Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι για τον... τίτλο του Greek idol μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, που είναι και το φαβορί σύμφωνα με όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες στο forum συζητήσεων του Greek idol - η Μαλού Κυριακοπούλου και η Μαρία Θεοδότου που παίρνει πολλές ψήφους από την Κύπρο.

Μάλιστα για πολλούς τηλεθεατές και φαν του τάλεντ σόου το... 12άρι της Κύπρου είναι και ο λόγος που η Μαρία παρέμενε στο παιχνίδι. Αλλοι πάλι, ένθερμοι οπαδοί της δεν καταλαβαίνουν τον «πόλεμο» που της ασκεί η κριτική επιτροπή, όπως η ίδια λέει. «Δέχομαι πόλεμο και δεν ξέρω το γιατί, αλλά έχω μάθει να κερδίζω πάντα τις μάχες» είπε στο live η Μαρία.

«Πόλεμο θα δεχόσουν εάν είχαμε κάτι προσωπικό μαζί σου. Εμείς εδώ σίγουρα δεν ήλθαμε για να πολεμήσουμε με κανέναν. Εάν εσύ δεν άκουσες καλά τα φάλτσα σου, να τα ακούσεις καλύτερα στο βίντεο. Ολοι έχουμε φαλτσάρει. Και εγώ έχω φαλτσάρει, αλλά ξέρω να ακούω τις κριτικές», της είπε η Ελλη Κοκκίνου. «Κινείσαι λες και είσαι ηλεκτρική σκούπα, και μας τη λες κι από πάνω!» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Ο Κώστας Καπετανίδης, δε, απαίτησε να πάρει πίσω η παίκτρια τα όσα είπε. Η κόντρα συνεχίστηκε ακόμα και όταν η Ρούλα Κορομηλά ανακοίνωσε ότι η Μαρία παραμένει στο τάλεντ σόου...

Παναγιώτης Μουλόπουλος