Κοργιαλάς vs Star: Ραντεβού με τον νόμο

23.05.2011
Μια κόντρα που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από το πλατύ κοινό αναβιώνει τώρα στο δικαστήριο με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Κοργιαλά και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Mπορεί ο Δημήτρης Κοργιαλάς να κέρδισε την πρώτη μάχη στη δικαστική του διαμάχη με τον Αιμίλιο Λιάτσο και το Star, όχι όμως και τον πόλεμο. «Εντός των επόμενων 15 ημερών θα ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης», μας είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού.

Πρωτοδίκως στον τραγουδιστή ορίστηκε αποζημίωση 20.000 ευρώ μετά την αγωγή που είχε καταθέσει πριν από μήνες κατά του κεντρικού άνκορμαν του Star αλλά και του σταθμού για προσβλητικά σχόλια "όπως ο ίδιος τα εισέπραξε" και μεταδόθηκαν μέσα από το δελτίο του καναλιού.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Η κάμερα του Star και η δημοσιογράφος Eλγκα Νταϊφά εντόπισαν τον Δημήτρη Κοργιαλά στο αεροδρόμιο όπου επέστρεφε από την Κύπρο. Oταν τον ρώτησαν επίμονα για τον γάμο του με την Ευριδίκη εκείνος εκνευρίστηκε και κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα που κατέληξε στα δικαστήρια.Το ίδιο βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του STAR έπαιξε τίτλος «Ο τραμπούκος τραγουδιστής Κοργιαλάς», ενώ έγιναν και διάφορα σχόλια για τις στιλιστικές επιλογές του εκκεντρικού καλλιτέχνη. Ετσι ο Δημήτρης Κοργιαλάς αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Star αλλά και του Αιμίλιου Λιάτσου στην οποία ζητούσε το ποσό των 300.000 ευρώ!

Τι υποστήριζε όμως ο τραγουδιστής στην αγωγή; «Η κούραση από το ταξίδι αλλά και η πεποίθησή μου ότι τα προσωπικά μου θέματα δεν είναι δυνατόν να είναι αντικείμενα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, πόσω μάλλον αντικείμενα ειδήσεων από τηλεοπτικούς σταθμούς, με οδήγησαν να αρνηθώ κάθε σχετική δήλωση. Παρά τον εκνευρισμό που μου προκάλεσε η επιμονή της ρεπόρτερ διατήρησα την ψυχραιμία μου, αρνούμενος πάντα να απαντήσω. Η στάση μου αυτή απέναντι στην ρεπόρτερ εξόργισε, όπως φάνηκε, τους υπεύθυνους της πρώτης εναγόμενης (εννοεί του Star) με αποτέλεσμα να προβούν στις κατωτέρω πράξεις σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου» ενώ συνέχισε πιο κάτω: «Είναι προφανές ότι ο σκοπός των εναγόμενων συνίσταται στην άμεση και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου, της προσωπικής, καλλιτεχνικής και επαγγελματικής μου υπόστασης. Υπαίτια και με παράνομο τρόπο οι εναγόμενοι με τη χρήση απόλυτα ψευδών και παραπλανητικών ισχυρισμών που παρουσιάζουν ως αληθή και μάλιστα υπό μορφή ειδήσεων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού, πλήττουν την τιμή και την προσωπικότητά μου, ήτοι την αντίληψη, υπόληψη, εκτίμηση και αξία που αποδίδεται σε μένα από τους χιλιάδες ανθρώπους που αγοράζουν τους δίσκους μου και παρακολουθούν τις ζωντανές μου εμφανίσεις». Ο τραγουδιστής απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την δικαστική απόφαση ενώ κύκλοι του Star έκαναν λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά του καλλιτέχνη» και πως ο ίδιος στο δικαστήριο δεν αρνήθηκε πως μίλησε απρεπώς στην δημοσιογράφο του σταθμού. Η συνέχεια προσεχώς...

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ