Πιστή στο τάμα της!

18.08.2008
Πριν από μερικά χρόνια η Μαριάννα Λάτση είχε κάνει ένα τάμα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο, όπου πήγαινε με το σύντροφο της ζωής της Νίκο Κούρκουλο.

Πριν από μερικά χρόνια η Μαριάννα Λάτση είχε κάνει ένα τάμα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο, όπου πήγαινε με το σύντροφο της ζωής της Νίκο Κούρκουλο. Φέτος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, επισκέφθηκε το νησί και το μοναστήρι μαζί με τη μητέρα της και τα δυο παιδιά της. Πριν από λίγες μέρες, η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα, το γιο της Φίλιππο, αλλά και τη μητέρα της Εριέττα Λάτση πήγε στη Σκιάθο προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα της, συνεπής όπως πάντα.

Για την ακρίβεια, η Μαριάννα Λάτση αν και συνήθως επισκέπτεται τη μονή τον Δεκαπενταύγουστο, φέτος πήγε νωρίτερα, κι αυτό γιατί δεν ήθελε να γίνει στόχος σε αδιάκριτα βλέμματα.

Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο νησί με τη θαλαμηγό «Ρaris» και αμέσως κατευθύνθηκε με ένα πολυτελές τζιπ προς το μοναστήρι. Εκεί, στην κορυφή του νησιού όπου βρίσκεται η μονή, η Μαριάννα Λάτση λέει το δικό της «ευχαριστώ» και ένα δάκρυ κυλά από τα μάτια της μόλις βρεθεί μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες και τους ντόπιους κάθεται ώρες ατελείωτες στο ναό και προσεύχεται γονατιστή μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, καθώς το τάμα της έχει να κάνει με την υγεία τής οικογένειάς της.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι μαζί προσκυνούν με ευλάβεια. Προσεύχονται και ανάβουν το κεράκι τους, ενώ η ίδια παρακολουθεί συχνά και τη λειτουργία. Εκεί, εξάλλου, βρίσκεται και ο πνευματικός της πατέρας Άγγελος, στήριγμά της σε δύσκολες στιγμές της ζωής της. Πάντα απλά ντυμένη και λιτή, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον ηγούμενο, αλλά και με όλους τους μοναχούς προκειμένου να πληροφορηθεί αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα στη μονή που η ίδια άλλωστε στηρίζει.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, οι κυρίες Λάτση και τα παιδιά κατέβηκαν στο Παλαιό Λιμάνι του νησιού προκειμένου να κάνουν μια βόλτα μέχρι να έρθει η ώρα της επιστροφής στη θαλαμηγό για να γευματίσουν, να ξεκουραστούν και τελικά το απόγευμα να σαλπάρουν με κατεύθυνση την δρα. Δέσποινα Κωστορρίζου