Οι μαγικές δίαιτες των εγχώριων σταρ

26.07.2010
To βραζιλιάνικο κοφτό μπικίνι "απαιτεί" θυσίες. Κάθε τέτοια εποχή σχεδόν όλες οι γυναίκες κοιτάζονται στον καθρέφτη και σκέφτονται πώς θα χάσουν τα κιλά που έβαλαν το χειμώνα. Όμως, πέντε αγαπημένες κυρίες της σοουμπίζ έχουν τα δικά τους μυστικά για να μην αγχώνονται στην παραλία και να είναι πάντα υπέροχες.

To βραζιλιάνικο κοφτό μπικίνι "απαιτεί" θυσίες. Κάθε τέτοια εποχή σχεδόν όλες οι γυναίκες κοιτάζονται στον καθρέφτη και σκέφτονται πώς θα χάσουν τα κιλά που έβαλαν το χειμώνα. Όμως, πέντε αγαπημένες κυρίες της σοουμπίζ έχουν τα δικά τους μυστικά για να μην αγχώνονται στην παραλία και να είναι πάντα υπέροχες.

Ελένη Μενεγάκη = Πολλά μικρά γεύματα

Έχουν να το λένε οι δικοί της άνθρωποι πως η Ελένη είναι "στρατιώτης" στη δίαιτα. Το μυστικό της είναι ένα: "Τρώει πολλά και μικρά γεύματα". Αποφεύγει το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε, δηλαδή την περικοπή των γευμάτων, νομίζοντας έτσι ότι μειώνουμε την πρόσληψη θερμίδων. Τα γεύματά της και τα ενδιάμεσα-σνακ καταναλώνονται με διαφορά τουλάχιστον 3 ωρών.

Πρωινό: Πίνει μόνο έναν καφέ ελληνικό χωρίς ζάχαρη και ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Αυστηρά άπαχο κρέας, περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο στον ατμό ή στη σχάρα, κομμάτια ψαχνού ψητά με λαχανικά ατμού και σαλάτες. (Πρόκειται για μία ή δύο μερίδες εστιατορίου, που χωρίζονται σε πολλές μικρότερες και καταναλώνονται στη διάρκεια της ημέρας.)

Ενδιάμεσα: Φρούτα σε περιορισμένο αριθμό, 2-3 την ημέρα.

Αποφεύγει τα ζυμαρικά, τα γλυκά, το ψωμί και τα αναψυκτικά. Απαγορευμένα είναι επίσης τα τηγανητά, οι σάλτσες και ό,τι έχει λιπαρά.

Σίσσυ Χρηστίδου =Έκοψε το βραδινό

Με αρκετό κόπο και πολλή θέληση η Σίσσυ Χρηστίδου έχασε τα 20 από τα 25 κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη της και είναι "Μες στην καλή χαρά". Το ευτύχημα είναι ότι λατρεύει τα λαχανικά -ιδιαίτερα το μαρούλι, τη ρόκα και τις ντομάτες- και το βράδυ τρώει μόνο ένα μεγάλο μπολ σαλάτα με μία κουταλιά λάδι ή ένα γιαούρτι με φρούτα.

Πρωινό: Ένα μπολ γάλα 2% λιπαρά με δημητριακά.

Ενδιάμεσα: 3 ώρες μετά το πρωινό ένα ή δύο φρούτα.

Μεσημεριανό: Μία μερίδα εστιατορίου ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα ή μοσχαρίσιο κρέας ή ζυμαρικό (όχι τσιγαρισμένο με λάδι ή βούτυρο) ή λαδερό -όλα σε μικρές μερίδες-, ενώ δεν λείπει μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Από αναψυκτικά επιτρέπονται μόνο τα light -με μέτρο- και από ροφήματα ο γαλλικός καφές, ο εσπρέσο, το πράσινο τσάι και απαραιτήτως 2 λίτρα εμφιαλωμένο νερό την ημέρα. Μοναδική παρασπονδία -αλλά σπανιότατα- είναι ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα ή ένα μικρό κομματάκι τσιζκέικ της μαμάς της, το οποίο λατρεύει. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για μισή ώρα κάνει ηλεκτρικό διάδρομο.

Ναταλία Γερμανού = Σωστοί συνδυασμοί τροφών

Εδώ και μερικά χρόνια η Ναταλία τρώει όλες τις τροφές, αλλά με σωστούς συνδυασμούς και μικρές ποσότητες, για να μην παχαίνει. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι φρέσκοι χυμοί και ιδιαίτερα το πορτοκάλι, τα ασπράδια των αβγών, το ρύζι, ο τόνος, το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο, το μπιφτέκι, η σπανακόπιτα αλλά και τα μακαρόνια που λατρεύει περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο μενού της.

Πρωινό: Ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα ή ένα τοστ με μαύρο ψωμί και μία φέτα γαλοπούλα και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή δύο ασπράδια αβγών χτυπημένα στο μίξερ και ένα μικρό παξιμάδι ολικής αλέσεως.

Ενδιάμεσα: Ανά 4 ώρες ανάμεσα στα κυρίως γεύματα τρώει φρούτα -μέχρι 3 την ημέρα-, ενώ το απόγευμα μπορεί να τα αντικαταστήσει με δύο μπισκότα ολικής αλέσεως με την αγαπημένη της λιωμένη σοκολάτα!

Μεσημεριανό: Ρύζι με τόνο ή κινέζικο ή δύο κομμάτια σπανακόπιτα ή ένα μεγάλο μπιφτέκι με πράσινη σαλάτα ή τονοσαλάτα.

Βραδινό: (όχι πολύ αργά το βράδυ, για να μπορεί ο οργανισμός να κάνει καύσεις)

Μία μερίδα μοσχαρίσιο κρέας ή φιλέτο στον ατμό ή ψητά ή άσπρα ζυμαρικά ατσιγάριστα (μερίδα εστιατορίου) μόνο με φρέσκια ντομάτα ή μία μερίδα κοτόπουλο στη σχάρα με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, με 1 κουταλιά λάδι.

Τι τρώει όταν πεινάσει; Λαχανικά. Πράσινες σαλάτες και καρότα. Η αεροβική γυμναστική έχει μπει εδώ και καιρό για τα καλά στην καθημερινότητά της, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα κάνει power plate. Έχει βγάλει από τη ζωή της τη ζάχαρη και τα γλυκά, τις σάλτσες και τα τηγανητά και προτιμάει την υγιεινή διατροφή. Πίνει πολύ νερό και πράσινο τσάι, ενώ, όταν βγει έξω, προτιμάει ένα ποτήρι άσπρο κρασί (μόνο δύο φορές την εβδομάδα).

Έλλη Κοκκίνουν = Περιορισμός στους υδατάνθρακες

Αυτό που χαρακτηρίζει την Έλλη Κοκκίνου είναι ότι έχει επιμονή. Όταν χρειαστεί να χάσει κάποια κιλά, κάνει μια παραλλαγή της δίαιτας

Άτκινς, χωρίς όμως να έχει κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες, ενώ αποφεύγει συστηματικά τα λιπαρά και τα τηγανητά φαγητά. Τρώει ψητά (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι), έχει περιορίσει το γάλα και τα φρούτα, ενώ αποφεύγει το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και τη ζάχαρη.

Πρωινό-Απογευματινό: Πρώτο γεύμα: 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι, 2 κουτ. γλυκού μέλι ή 2 κουτ. γλυκό κουταλιού, 1 μικρή κουτ. γλυκού ταχίνι και 2 φρυγανιές σικάλεως. Δεύτερο γεύμα: 3 ασπράδια αβγού, 2 μικρές αραβικές πίτες, 1 φέτα άπαχο κίτρινο τυρί και 1 μικρή ντομάτα ανάλατη.

Τρίτο γεύμα: Μία χούφτα ξηροί καρποί ανάλατοι (20 γραμμ.), 25 γραμμ. ορός γάλακτος και 20 ρώγες άσπρο σταφύλι ή άλλο φρούτο ? ό,τι κρίνει ο διαιτολόγος της.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Πρώτο γεύμα: Μία μερίδα εστιατορίου (περίπου 200 γραμμ.) τσιπούρα ή άλλο λιπαρό ψάρι, με πράσινη σαλάτα ωμών ή βραστών λαχανικών με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 μικρή φρυγανιά ολικής αλέσεως. Δεύτερο γεύμα: 1 γιαούρτι 0% λιπαρών, 15 γραμμ. ορός γάλακτος, 10 γραμμ. ξηροί καρποί ανάλατοι και 25 γραμμ. αποξηραμένη παπάγια. Τρίτο γεύμα: 30 γραμμ. φέτα, 1 μικρή ντομάτα χωρίς αλάτι και 3 μικρά παξιμαδάκια ολικής αλέσεως.

Τα γεύματα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2-4 ώρες μεταξύ τους. Απαγορεύονται τα αναψυκτικά, ακόμα και τα light, ο καφές και η ζάχαρη. Επιβάλλονται 3 λίτρα νερό την ημέρα και από ποτά επιτρέπεται μόνο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί μία φορά την εβδομάδα και πράσινο τσάι σε απεριόριστη ποσότητα. Τρεις φορές την εβδομάδα κάνει γυμναστική με όργανα, δύο φορές την εβδομάδα αεροβική και power plate, καθώς και γιόγκα μία φορά την εβδομάδα.

Ελεονώρα Μελέτη = Φρούτα και λαχανικά

Της αρέσει να ακολουθεί παραλλαγές στη διατροφή της, για να μη βαριέται, ενώ κάποιες φορές κάνει παρασπονδίες τρώγοντας ένα κομμάτι από τα αγαπημένα της γλυκά ταψιού ?ραβανί ή σάμαλι ? ή ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτα. Λατρεύει τα φρούτα και τα λαχανικά και απαραίτητα υπάρχει στο τραπέζι μια μεγάλη σαλάτα.

Πρωινό: Ένα μπολ άπαχο γάλα με 2 κουτ. σούπας δημητριακά χαμηλών λιπαρών ή ένα τοστ με γαλοπούλα άπαχη και τυρί.

Μεσημεριανό: Μία μερίδα εστιατορίου ψητό κοτόπουλο ή φιλέτο γαλοπούλα ή ένα φιλέτο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό, μία φέτα ψωμί και μία λεπτή φέτα τυρί λάιτ.

Ενδιάμεσα: Φρούτα ή γιαούρτι με 2% λιπαρά.

Βραδινό: Ό,τι και το μεσημέρι, αλλά σε μικρότερη ποσότητα ή ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα.

Πίνει πολύ νερό και από ποτά επιτρέπεται μόνο ένα ποτήρι λευκό κρασί μία φορά την εβδομάδα. Γυμνάζεται αρκετά. Οι κοιλιακοί και ο ηλεκτρικός διάδρομος είναι τα αγαπημένα της μαζί με το θαλάσσιο σκι. Κολυμπάει ακόμα και το χειμώνα σε κλειστή πισίνα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα κάνει ασκήσεις με βάρη.

Aπό τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ