Γιορτές στο χωριό του Ματέο

31.12.2010
Ένα μεγάλο μαύρο τζιπ εντυπωσίασε τους ελάχιστους κατοίκους των Λιγοψών Ιωαννίνων την παραμονή των Χριστουγέννων. Και όταν είδαν ποιοι ήταν οι επισκέπτες του μικρού χωριού τους, η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη!

Ελένη Μενεγάκη και Ματέο Παντζόπουλος πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα στον τόπο καταγωγής του επιχειρηματία, καλεσμένοι του θείου του. Η Ελένη είχε πολλές κοσμικές προτάσεις για ρεβεγιόν στην Αθήνα, στην Αράχοβα και στο εξωτερικό, αλλά πραγματικά η πρόταση του θείου του Ματέο την ενθουσίασε. Πρώτον, γιατί νιώθει πολύ οικεία με το περιβάλλον του συντρόφου της, και, δεύτερον, γιατί ήθελε για μία ακόμη φορά να βρεθεί κοντά στη φύση και να χαλαρώσει.

Μέρες και νύχτες στα Γιάννενα
Όσοι είδαν το ζευγάρι έχουν να λένε ότι φαινόταν πραγματικά ευτυχισμένο και χαλαρό. Η Ελένη χωρίς μακιγιάζ και με απόλυτα casual εμφάνιση επισκέφθηκε μαζί με τον αγαπημένο της το καφενείο του χωριού και απόλαυσε τσίπουρο αλλά και ντόπια μεζεδάκια.

Χαμογελαστή, συνομιλούσε με τους θαμώνες του καφενείου, αλλά, όπως μάθαμε, κάποια στιγμή ήρθε σε δύσκολη θέση όταν κάποιος τολμηρός πάνω στα τσουγκρίσματα της ευχήθηκε να καλοπαντρευτεί. Η παρουσιάστρια δεν αντέδρασε και απλώς χαμογέλασε αμήχανα. Μαζί με τον Ματέο έκαναν πολλές βόλτες στα γύρω χωριά με το τζιπ, ενώ περπάτησαν και αρκετές ώρες, και μάλιστα σε δύσβατα μονοπάτια.

Τα βράδια τους κύλησαν επίσης ήσυχα. Καλό κόκκινο κρασί, μεζεδάκια και χαλαρές συζητήσεις με το περιβάλλον του Ματέο ήταν το σκηνικό μπροστά από το μεγάλο τζάκι του επιβλητικού πέτρινου σπιτιού που διέμεναν.

«Η Ελένη νιώθει πολύ άνετα με την οικογένεια του Ματέο. Από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ διακριτικοί και το εκτίμησε ιδιαίτερα», μας εκμυστηρεύτηκε πρόσωπο από το περιβάλλον της παρουσιάστριας.

Όσο για το πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που στρώθηκε, η Ελένη απέδειξε για μία ακόμη φορά τις μαγειρικές της ικανότητες. Μάλιστα, επέλεξε μια συνταγή που ταίριαζε απόλυτα με την περίσταση και που είχε δει πολλά χρόνια πριν από τη Βέφα Αλεξιάδου. Η γιαννιώτικη κοτόπιτα που έφτιαξε ενθουσίασε τους συνδαιτυμόνες τους!

Αργά το απόγευμα της Κυριακής Ελένη και Ματέο επέστρεψαν στην Αθήνα, καθώς η παρουσιάστρια είχε ζωντανή εκπομπή το πρωί της Δευτέρας.

Το σίγουρο είναι πως η Ελένη έχει αλλάξει τρόπο ζωής και, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει ακολουθήσει αυτό του συντρόφου της, ο οποίος αγαπά τη φύση, αρέσκεται στα μικρά και απλά και δεν τα πάει καλά με τα φώτα της δημοσιότητας και την κοσμική ζωή. Κι όπως λένε όσοι έχουν δει το ζευγάρι από κοντά, περνάνε πραγματικά ευτυχισμένες στιγμές. Μάλιστα, η απλότητα είναι αυτή που έχει ενθουσιάσει την Ελένη.

Τώρα το πού θα υποδεχθούν τον καινούργιο χρόνο κανείς δεν το ξέρει ή, καλύτερα, κανείς δεν είναι σίγουρος. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η νέα χρονιά θα τους βρει μαζί.