Κρίσιμες ώρες για τον Βέγγο

24.12.2010
Κρίσιμες είναι οι ώρες που βιώνει ο Θανάσης Βέγγος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Κρίσιμες είναι οι ώρες που βιώνει ο Θανάσης Βέγγος στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο καλός άνθρωπος όλων των Ελλήνων χειρουργήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, αφού εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό αιμάτωμα που προκλήθηκε από πτώση. Και ναι μεν η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη, η κατάσταση της υγείας του όμως χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Πρόσφατα ο ηθοποιός είχε υποβληθεί ξανά σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά λίγο πριν πάρει το εξιτήριο παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Τότε τα είχε βγάλει για μία ακόμα φορά πέρα, κάτι που βέβαια όλοι ευχόμαστε να συμβεί και τώρα.

Γεννημένος το 1927, ο Θανάσης Βέγγος σίγουρα δεν έζησε εύκολη ζωή. Από νωρίς στη βιοπάλη και έχοντας ζήσει το κολαστήριο της Μακρονήσου, έβγαινε πάντα παλικάρι. Ο χρόνος όμως δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Ήδη το 1997, όταν εμφανιζόταν στους αριστοφανικούς «Αχαρνείς», είχε πάρει τα πρώτα μηνύματα για τα δύσκολα που έρχονταν, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Κύλησε νερό στ’ αυλάκι από τότε, έκανε ξανά θέατρο και τηλεόραση, αλλά και κινηματογράφο, με τη συμμετοχή του στο «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη το 2008.

Ο καλός μας άνθρωπος Θανάσης Βέγγος δίνει πάλι μία από εκείνες τις μάχες που συνηθίζει να κερδίζει, έχοντας όπως πάντα δίπλα του την οικογένειά του, αλλά και το πλατύ κοινό, που τον λατρεύει. Να ενώσουμε κι εμείς τις ευχές μας να πάνε όλα καλά.