Emilio Pucci, ο γαλαζοαίματος της μόδας

20.04.2001
Ο Emilio Pucci επιστρέφει δυναμικά στην πασαρέλα αποδεικνύοντας, ότι έχει μάθει να ξεχωρίζει πάντα!
O μαρκήσιος Emilio Pucci μεγάλωσε στο Παλάτζο Πούτσι στην Via dei Putsi. Το 1947, ένας φωτογράφος του περιοδικού "Harper's Bazaar", ο Τόνι Φρίσελ, φωτογράφησε τον όμορφο αριστοκράτη στις πίστες του St. Moritz όπου έκανε σκι. Οι συντάκτες του περιοδικού μόδας ανακαλύπτοντας, ότι ο ίδιος είχε σχεδιάσει την κομψή στολή που φορούσε, ανακάλυψαν και ένα μεγάλο ταλέντο...
Ο Ιταλός σχεδιαστής ασχολήθηκε με τη δημιουργία εμπριμέ ρούχων, τα οποία χαρακτηρίζονταν από τον συνδυασμό φωτεινών και παστέλ χρωμάτων, καθώς και από τα γεωμετρικά σχέδια πάνω σε μεταξωτά υφάσματα. Σύντομα τα σχέδιά του άρχισαν να εμφανίζονται παντού, σε παπούτσια, πορτοφόλια, βαλίτσες, τσαντάκια, μαγιό, νυχτικά, εσώρουχα, μέχρι και σε αρωματικά χαρτιά αλληλογραφίας! Ακόμη και το πλήρωμα του Appolo 15 μετέφερε στο φεγγάρι μια σημαία σχεδιασμένη από τον Emilio Pucci!
Κατά τη δεκαετία του '70, ο Ιταλός σχεδιαστής άλλαξε τροχιά στην επαγγελματική του πορεία. Έγινε μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και άρχισε να διαθέτει στο εμπόριο το κρασί που παρήγαγε το κτήμα του στο Chianti, ιδιοκτησία της οικογένειάς του από τον 13ο αιώνα.
Σήμερα, οι δημιουργίες του κατακτούν και πάλι τον κόσμο της μόδας με αέρινες και κομψές δημιουργίες.