Η ''κούρσα'' της Escada

20.03.2001
Το άστρο της Escada ανέτειλε πριν από 20 χρόνια, όταν το άλογο, στο οποίο πόνταραν ο Wolfgang και η Margaretha Ley στον ιππόδρομο της Μαδρίτης, κέρδισε και τους έδωσε την ώθηση για την πιο επιτυχημένη... κούρσα της ζωής τους.
Το άστρο της Escada ανέτειλε πριν από 20 χρόνια, όταν το άλογο, στο οποίο πόνταραν ο Wolfgang και η Margaretha Ley στον ιππόδρομο της Μαδρίτης, κέρδισε και τους έδωσε την ώθηση για την πιο επιτυχημένη... κούρσα της ζωής τους. Κερδίζοντας λοιπόν ένα σεβαστό ποσό στον ιππόδρομο, οι φιλόδοξοι ιδιοκτήτες μιας μικρής βιοτεχνίας πλεκτών στο Μόναχο δημιούργησαν τον οίκο μόδας που θα τους άνοιγε το δρόμο για τον κόσμο που ονειρεύονταν.
Η επιτυχία που γνώρισε αμέσως η Escada οδήγησε τους Wolfgang και Margaretha Ley στην δημιουργία ενός ακόμη οίκου, του Laurel.
Το 1990, οι Ley δημιούργησαν την Escada Beaute και το πρώτο τους γυναικείο άρωμα, ενώ τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν και το ανδρικό.
Η καταξίωση του ομίλου Escada, ώθισε τους Ley σε μία ακόμη επιχειρηματική κίνηση: στη δημιουργία δύο νέων συλλογών, των Escada Sport και Escada Elements. Οι δημιουργίες τους απευθύνονται σε νεότερες ηλικίες, συνδυάζοντας τη θηλυκότητα με την άνεση. Διακριτική πολυτέλεια, ποιότητα και κομψότητα είναι το leivmotiv της οικογένειας Ley.