Burberry Medium Title Vintage Check: Mια κλασική τσάντα που φοριέται παντού 

Η Rihanna είναι εδώ και χρόνια φαν του διάσημου brand
Η Rihanna είναι εδώ και χρόνια φαν του διάσημου brand (Photo by Johnny Nunez/WireImage)
Οι πολυτελείς οίκοι μόδας φροντίζουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα brands για αυτό και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Όπως το περίφημο καρό της Burberry. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1856 από τον Thomas Burberry ωστόσο το σήμα κατατεθέν της επώνυμης μάρκας, Vintage Check καθιερώθηκε από τη δεκαετία του 1920. Και τη δεκαετία του 1960 έγινε o βασικός πυλώνας του σχεδιασμού του brand.

Ο Λονδρέζικος οίκος μόδας αρχικά χρησιμοποίησε αυτό που αργότερα θα γινόταν το εμβληματικό του καρό, ως φόδρα για τις περίφημες καμπαρντίνες. Χρόνια αργότερα, η Jacqueline Dillemman, μια πελάτισσα σε ένα από τα καταστήματα του Παρισιού, έκανε μια μικρή επιλογή που θα άλλαζε για πάντα τον οίκο Burberry. Κατά την προετοιμασία μιας παρουσίασης, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την καρό επένδυση από τα παλτό για να τυλίξει αποσκευές και αξεσουάρ. Έτσι έγραψε ιστορία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Dillemman, η μάρκα άρχισε να κυκλοφορεί σχεδόν κάθε προϊόν που μπορεί να φανταστεί κανείς, με τύπωμα Vintage Check. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα (και συχνά επαναλαμβανόμενα) σχέδια σε όλο τον κόσμο.

Οι tastemakers της μόδας όπως οι Rihanna, Naomi Campbell, Nicki Minaj, Angus Cloud και Gigi Hadid έχουν φορέσει το διάσημο σχέδιο που μπορεί εύκολα πια να αντιγραφεί - από την αρχική καμπαρντίνα μέχρι τα πουκάμισα με κουμπιά, καθώς και κολάν και το κασμιρένιο κασκόλ.

Το 2019, ο πρώην creative director της Burberry, Riccardo Tisci, κυκλοφόρησε μια τετράγωνη τσάντα καλυμμένη με ανοιχτό καφέ, κόκκινο και μαύρο τύπωμα: την Medium Title Vintage Check Two-Handle Bag. Σύμφωνα με τη Les Façons, η τσάντα ήταν εμπνευσμένη από μια στρατιωτική τσάντα που βρέθηκε στα αρχεία του οίκου.

burberry-medium-title-vintage-check-mia-klasiki-tsanta-pou-forietai-pantoy.jpg

Διαθέτει ένα κουμπί για να κλείνει στο κύριο τμήμα, το οποίο χωρίζεται στη μέση από μια φαρδιά εσωτερική τσέπη και διαθέτει ένα λουρί ώμου για ευκολία στη χρήση. Τα τρία χρυσά καρφιά προσθέτουν μια τελευταία πολυτελή πινελιά στις ζωγραφισμένες στο χέρι άκρες και στο βασικό τύπωμα.

Η εν λόγω τσάντα εκτοξεύτηκε σε δημοσιότητα πρόσφατα, όταν σχολιάστηκε όσο τίποτα στην πρεμιέρα της 4ης σεζόν της σειράς του HBO, Succession επειδή ήταν «τραγελαφικά ευρύχωρη», «τερατώδης» και «γιγαντιαία». Η ίδια η τσάντα έλαβε πολλές θετικές κριτικές από τους θεατές της σειράς.

{https://www.tiktok.com/@the_cinema_group/video/7216081057739722027}

Όλες οι παραλαγές της τσάντας είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο σε μίνι, μικρά και μεσαία μεγέθη, με τιμές από 2.000 έως 2.500 ευρώ.

{https://www.instagram.com/p/CmEUQcGPLmN/}

Τελευταία τροποποίηση στις 19.05.2023 - 08:45