Αυτό είναι το θέμα του Met Gala για το 2023

23.01.2023
Αυτό είναι το θέμα του Met Gala για το 2023
Οι καλεσμένοι καλούνται να ντυθούν προς τιμήν ενός από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το φετινό Met Gala είναι αφιερωμένο στην κληρονομιά του πιο παραγωγικού μυαλού της μόδας, του Karl Lagerfeld, ενός σχεδιαστή του οποίου η στολή έγινε απόλυτα χαρακτηριστική.

Με το «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», ο Andrew Bolton, υπεύθυνος επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών, και η μακροχρόνια συνεργάτιδα του Lagerfeld, Amanda Harlech, δημιουργική σύμβουλος της έκθεσης, θα συνθέσουν την καριέρα του σχεδιαστή σε περίπου 150 εμφανίσεις.

Οι 5 Τάσεις του 2022 που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παντού

Είναι μια στιγμή για όλους τους αξιότιμους καλεσμένους να τιμήσουν ένα από τα πιο σπουδαία άτομα της μόδας. Ο Lagerfeld συνεργάστηκε για πολλούς οίκους, όπως Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel και την ομώνυμη επωνυμία του, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια πλούσια συλλογή υλικών, εποχών και αισθητικής για έμπνευση.

Η Gwen Stefani πόζαρε με δημιουργία Βρεττάκου

Εκτός από το dress code για το MET Gala 2023, ανακοινώθηκαν και οι οικοδεσπότες της φετινής διοργάνωσης που, εκτός από την Anna Wintour, θα είναι η ηθοποιός και σεναριογράφος Michaela Coel, η Ισπανίδα ηθοποιός Penélope Cruz, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Roger Federer και η pop star Dua Lipa. Το MET Gala πραγματοποιείται κάθε πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, δηλαδή 5 Μαΐου για φέτος.