Πώς να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα το φθινόπωρο

15.09.2022
Πώς να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα το φθινόπωρο
6 κομμάτια-κλειδιά του καλοκαιριού που δε χρειάζεται να αποχωριστείς το φθινόπωρο χάρη στην ευπροσαρμοστικότητα τους

Από στιλιστική άποψη, η αλλαγή από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβριο είναι μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Τη θέση των μπικίνι παίρνουν τα σακάκια καθώς η γκαρνταρόμπα όλων μεταβαίνει στο φθινοπωρινό καιρό. Μπορεί να είναι λίγο λυπηρό να αποχαιρετούμε τις ξένοιαστες μέρες στην παραλία, αλλά υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα μαγικό σε αυτό το συναίσθημα της «επιστροφής στο σχολείο».

Το biker στυλ είναι η μεγάλη τάση του Φθινοπώρου

Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα και κατά τους πιο δροσερούς μήνες:

Το Slip Dress

Ένα βασικό στοιχείο της δεκαετίας του '90 που έχει γίνει άκρως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, το slip φόρεμα είναι ένα απαραίτητο κομμάτι που κινείται αβίαστα μεταξύ των εποχών. Ενώ το καλοκαίρι το φορούσες μόνο του, το φθινόπωρο μπορείς να προσθέσεις ένα πουλόβερ από κασμίρ, άλλοτε εφαρμοστό, άλλοτε oversized. Μπορείς επίσης να το συνδυάσεις με μια cropped ζακέτα, ένα blazer και μια καμπαρντίνα.

Η Μίνι Φούστα

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κομματιών αυτή τη σεζόν είναι η μίνι φούστα, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μάρκες όπως η Miu Miu και η Prada. Η φούστα μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα κομμάτια, όπως μπλουζάκι από κασμίρ, φανελάκι, γόβες ή loafers και κάλτσες.

Το Maxi Φόρεμα

Για τις καλοκαιρινές μέρες που ο καιρός χαρακτηρίζεται από ζέστη και υγρασία, μερικές φορές ένα μακρύ, αέρινο φόρεμα είναι ό,τι καλύτερο για αβίαστα σύνολα και λίγη προστασία από τον ήλιο — αλλά είναι επίσης υπέροχο για το φθινόπωρο. Φόρεσε το αγαπημένο σου maxi φόρεμα με αθλητικά παπούτσια και μακρύ παλτό για βραδινές εξόδους με φίλους.

Πώς να μετρήσεις σωστά το μέγεθος του δαχτυλιδιού σου

Το ανάλαφρο πουκάμισο

Το μυστικό για να επιβιώσεις στις πιο βάναυσες θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι τα αναπνεύσιμα, ελαφριά υφάσματα — και όταν είναι μέρος του layering, μπορούν να προσαρμοστούν στο στυλ του φθινοπώρου. Για το φθινόπωρο, μπορείς να τα φορέσεις με ένα εφαρμοστό παντελόνι ή τζιν.

Το λευκό φανελάκι

Παρά την έμφυτη απλότητά του, το λευκό φανελάκι είχε βαθιά επίδραση στη μόδα και το στυλ τους τελευταίους μήνες. Εν μέρει, αυτό μπορεί να έγινε χάρη στην πασαρέλα Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, αλλά εκτός αυτού, παρέμεινε ένα ευέλικτο βασικό στοιχείο γκαρνταρόμπας. Για το καλοκαίρι, συνδυάστηκε με εμπριμέ μίντι φούστες και τζιν σορτς. Το φθινόπωρο, το λευκό φανελάκι γίνεται πρωταγωνιστής και συνδυάζεται με τα πάντα, από πουκάμισα με κουμπιά και blazers μέχρι παντελόνια.

Το Crop Top

Τα crop tops είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, συνδυασμένα με φαρδύ παντελόνι ή ψηλόμεση φούστα. Ο ευκολότερος τρόπος να φορέσεις το crop top το φθινόπωρο, είναι να φορέσεις ένα σακάκι από πάνω του, σε συνδυασμό με ένα δεμένο φουλάρι.