Rosa Saito: Το 71χρονο μοντέλο που καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα της βιομηχανίας της μόδας

19.09.2022
Rosa Saito: Το 71χρονο μοντέλο που καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα της βιομηχανίας της μόδας
Τα πρότυπα ομορφιάς που είναι αποδεκτά στον σημερινό κόσμο της μόδας, μερικές φορές είναι απάνθρωπα. Όσοι θέλουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στη βιομηχανία της μόδας πρέπει να συμμορφώνονται με τόσους πολλούς κανόνες σχετικά με την ηλικία, την εμφάνιση, ακόμη και τη συμπεριφορά τους, που γίνεται πραγματικά καταπιεστικό. Παρακάτω θα γνωρίσεις στο 71χρονο πλέον μοντέλο Rosa Saito, που αποδεικνύει σε όλο τον κόσμο ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά όχι μια μoνάδα μέτρησης για την ομορφιά και το ταλέντο κάποιου.

Η καριέρα της στο μόντελινγκ ξεκίνησε αργότερα στη ζωή της

Στα 68 της χρόνια, με άσπρα μαλλιά και πολύ δυνατό ταλέντο στις τέχνες, η Rosa Saito ανακάλυψε ξαφνικά το πάθος της ζωής της: την καριέρα του μοντέλου. Το πραγματικό της όνομα είναι Setsuko Saito και υιοθέτησε το όνομα Rosa στο Instagram της για να κάνει την προφορά πιο εύκολη.

Το ύψος της είναι 1,68 μ. και οι τότε περιορισμένες γνώσεις της στον κλάδο του μόντελινγκ δεν την εμπόδισαν να λάμψει σε αυτόν τον τομέα. Το κύριο χαρακτηριστικό που τη βοήθησε ήταν το περιπετειώδες πνεύμα της, που την έφερε ακόμη και στην Εβδομάδα Μόδας του Σάο Πάολο.

Η αγάπη της Rosa για την ομορφιά έχει αναπτυχθεί από την παιδική της ηλικία

Η Rosa γεννήθηκε στην Αρατσατούμπα του Σάο Πάολο. Στην πρώιμη παιδική της ηλικία, ανακάλυψε το δημιουργικό της ταλέντο και ακολούθησε το τραγούδι, το σχέδιο και τη συγγραφή. Ούσα ένα πολύ δημιουργικό παιδί, ήξερε ότι θα συνέδεε τη ζωή της με κάτι πραγματικά όμορφο.

«Πάντα ήξερα ότι επρόκειτο να ακολουθήσω κάτι δημιουργικό, κάτι που θα μπορούσα να επινοήσω. Ό,τι κάνω το πηγαίνω προς αυτήν την πλευρά», λέει.

Πριν γίνει μοντέλο, η Rosa πέρασε πολλές προκλήσεις και απώλειες στη ζωή της. Στα 22 της φρόντιζε την κατάκοιτη μητέρα της. Στη συνέχεια, ως μητέρα τριών παιδιών, έπρεπε να είναι και μητέρα και πατέρας για τα παιδιά της, καθώς έχασε τον σύζυγό της το 2000. Αλλά είχε ένα φωτεινό σημείο στη ζωή της και ήταν η φροντίδα των φυτών. Σε αυτά βρήκε τον καθημερινό της διαλογισμό.

Δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει μοντέλο αλλά στη συνέχεια την προσέγγισαν επαγγελματίες. Μόνο αφού προσκλήθηκε τρεις φορές αποφάσισε να εξετάσει αυτή την ιδέα.

Η ζωή της Rosa ευδοκιμεί τώρα και έχει κάτι να πει στους θαυμαστές της.

H Setsuko μεγάλωσε με πολύ φυσικό τρόπο και κατάφερε να μην πάρει ποτέ ούτε μία ασπιρίνη ως παιδί. «Όλα βασίστηκαν στο τσάι και στην ουσία μου είμαι έτσι, κάπως ενάντια σε οτιδήποτε είναι χημεία. Έτσι φρόντιζα πάντα τον εαυτό μου με αλόη, λάδι καρύδας, ελαιόλαδο», λέει.

Αλλά η πιο έντονη έμφαση δίνεται σε αρμονία με τον εαυτό της. «Η ίδια η ομορφιά έγκειται στο να φροντίζεις πραγματικά τις σκέψεις σου, την πνευματικότητά σου. Το άτομο μπορεί να γίνει όμορφο, σαγηνευτικό, φιλικό, αυτό είναι πολύ περισσότερο από την ομορφιά. Είναι το περιεχόμενο που μετράει, κατά τη γνώμη μου», λέει η Rosa.

Για αυτήν, τα πρότυπα της βιομηχανίας ομορφιάς είναι καταπιεστικά, αλλά υπάρχει ελπίδα. «Νιώθω ότι σιγά σιγά αλλάζουμε. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους και οι εταιρείες πρέπει πραγματικά να ανοιχτούν περισσότερο με αυτή την έννοια και να οπτικοποιήσουν αυτούς τους πιθανούς πελάτες».