Η κοινή επίδειξη Fendi και Versace έγινε και γεννήθηκε η «Fendace»

28.09.2021
Η κοινή επίδειξη Fendi και Versace έγινε και γεννήθηκε η «Fendace»
Σε μια εποχή που η ομαδικότητα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα, δύο εμβληματικές ιταλικές φίρμες συνεργάστηκαν για μια ιστορική επίδειξη μόδας. Η Fendi και η Versace έκλεισαν την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου με εξαιρετικό στιλ. Οι δύο ιστορικοί οίκοι μόδας συνεργάστηκαν σε μια παράσταση - με το όνομα «Fendace» - η οποία είδε την Donatella Versace να αλλάζει θέση με τους δημιουργικούς ηγέτες της Fendi, Kim Jones και Silvia Venturini -Fendi, έτσι ώστε η μια να μπορεί να σχεδιάσει και να καινοτομήσει για λογαριασμό της μάρκας των άλλων.

Το αποτέλεσμα ήταν μια λαμπρή γιορτή της μόδας και της δύναμης της συνεργασίας, που είδε τόσο τις υπογραφές του Fendi όσο και του Versace να συνδυάζονται.

«Είναι μια πρωτιά στην ιστορία της μόδας: δύο σχεδιαστές έχουν έναν πραγματικό δημιουργικό διάλογο που πηγάζει από σεβασμό και φιλία», δήλωσε η Donatella Versace. «Μας οδήγησε να αλλάξουμε ρόλους για να δημιουργήσουμε αυτές τις δύο συλλογές».

Συνεργασία - έκπληξη μεταξύ των οίκων μόδας Versace και Fendi

Στην ανακοίνωση τους για την κοινή επίδειξη μόδας τα δύο εμπορικά σημάτα σημειώνουν: «Με τα αρχεία να είναι πλήρως ανοιχτά και στους δύο, συμβαίνει μια μοναδική διασταύρωση, με στοιχεία που μεταφέρονται από κάθε οίκο. Στην καρδιά παραμένει βαθύς θαυμασμός για τους κώδικες και τις κουλτούρες και των δύο, μαζί με αμοιβαία ενθάρρυνση για τους σχεδιαστές να είναι ο εαυτός τους. Περιττό να πούμε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο με θεμελιώδη σεβασμό και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Τελικά, η Fendace αφορά την ανάγκη σήμερα για ειλικρίνεια στη μόδα περισσότερο από στρατηγική».

Η συλλογή Versace by Fendi διερεύνησε την ιδέα της δυαδικότητας που φαίνεται πιο έντονα στη συνένωση του εμβληματικού μονογράμματος Fendi με το μοτίβο του Ελληνικού κλειδιού του Versace. Τα look σχεδιάστηκαν για να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν, με πολλά κομμάτια να αναστρέφουν ή να αποκρύπτουν κρυφούς κώδικες δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό πολλών γενεών.

Η συλλογή Fendi by Versace απέκτησε μια πανκ-ροκ αισθητική, με την Donatella να εστιάζει στην «μόλυνση και αναστάτωση». Οι παραμάνες του Versace στόλισαν τα κλασικά Fendi σε μια σειρά που σχεδιάστηκε για να φέρνει την αίσθηση νεανικής εξέγερσης.

Φυσικά, μια τόσο σημαντική στιγμή απαιτούσε ένα κατάλογο διάσημων μοντέλων πασαρέλας τόσο των προηγούμενων όσο και των σημερινών γενεών, με έμφαση στα σούπερ μοντέλα της δεκαετίας του '90 που, συμπτωματικά, ήταν η χρονική περίοδος που επηρέασε και τις δύο συλλογές. Η Kristen McMenamy άνοιξε την παράσταση, ενώ η Naomi Campbell την έκλεισε. Η Kate Moss και η Amber Valletta έκαναν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ εμφανίστηκαν επίσης οι Karen Elson, Mariacarla Boscono και Shalom Harlow.

Όπως ήταν φυσικό, μερικά από τα σημερινά μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας αλλά και ανερχόμενα πρόσωπα του χώρου, ήταν επίσης παρόντα, συμπεριλαμβανομένων των Gigi Hadid, Emily Ratjkowski και Adut Akech, μαζί με τους Paloma Elsesser, Precious Lee και Mona Tougaard. Να σημειώσουμε επίσης την πρώτη φορά που η Kate Moss και η κόρη της, Lila Grace Moss, εμφανίστηκαν στην ίδια πασαρέλα μαζί.

Μια εξίσου γεμάτη αστέρια πρώτη σειρά στην επίδειξη, χαρακτηρίστηκε από μια ποικιλία από πιστούς οπαδούς των Versace και Fendi, συμπεριλαμβανομένων των Demi Moore, Elizabeth Hurley και του γιου της Damien Hurley, Dua Lipa, Addison Rae, Zooey Deutch και Winnie Harlow.