Gucci και The North Face συνεργάζονται σε μια νέα συλλογή ρούχων

29.09.2020
Gucci και The North Face συνεργάζονται σε μια νέα συλλογή ρούχων
Η πολυτελής ιταλική φίρμα μοιράστηκε την είδηση μέσω ενός σύντομου βίντεο στα κανάλια της στα Instagram, Twitter και TikTok, η οποία δείχνει ένα βουνό και μια λίμνη στην οποία κυματίζει μια σημαία με τα λογότυπα Gucci και Τhe North Face.

«Οι Gucci και The North Face επιβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία τους προσεχείς μήνες γιορτάζοντας την πλούσια κληρονομιά και των δύο εμπορικών brand», αναφέρει το WWD.

Η επερχόμενη συνεργασία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Gucci δημιουργεί μια πλήρη συλλογή με μια άλλη μάρκα, υπό την καθοδήγηση του creative director Alessandro Michele.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς του συνεργασίας με τον πολυτελή οίκο, ο σχεδιαστής σύναψε διάφορες συνεργασίες - όπως με τους Liberty και Ken Scott.

Από την πλευρά της η Τhe North Face είχε μερικούς αξιοσημείωτους δημιουργικούς συνεργάτες, όπως τους Supreme, Sacai και, πιο πρόσφατα, τη σειρά MM6 του οίκου Maison Margiela στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 2020.

Η συνεργασία έρχεται σε μια περίοδο αλλαγών για την Gucci. Ο ιταλικός οίκος δεν θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου φέτος, μετά από μια ανακοίνωση ότι o Alessandro Michele έχει αποφασίσει να συμμετέχει ο οίκος μόνο σε 2 fashion shows τον χρόνο. Aυτό το είχε μάλιστα γράψει στον επίσημο λογαριασμό του οίκου στο instagram, όπου διατηρεί ένα ημερολόγιο με σκέψεις και προβληματισμούς που έχει για την νέα εποχή που έρχεται μετά τον Covid 19.

Ο Michele είπε για τις τρέχουσες περιόδους μόδας spring/summer και autumn/winter: «Νομίζω ότι αυτές είναι παλιές και υποτιμημένες λέξεις, τα ρούχα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εκείνη που της αποδίδουν αυτές οι λέξεις».

Και πρόσθεσε: «Η τόσο εξωφρενική απληστία μας έκανε να χάσουμε την αρμονία και τη φροντίδα, τη σύνδεση και την έννοια του προσωπικού αντικειμένου».