Πώς να βρεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν

25.09.2020
Πώς να βρεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν
Με "πυξίδα" σου το χρώμα της επιδερμίδας σου

Αν αναζητείς τα χρώματα και τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν και σε κολακεύουν, τόσο στο μακιγιάζ όσο και στα ρούχα, βασίσου στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου για να βρεις την απάντηση.

Δες και αυτό: Πώς να βρεις την ιδανική απόχρωση ρουζ για εσένα

Σε γενικές γραμμές, εάν η επιδερμίδα σου είναι πιο χλωμή ή με κίτρινους υποτόνους προτίμησε ψυχρές αποχρώσεις, όπως γκρι, ναυτικό μπλε και όλες τις αποχρώσεις του πράσινου. Εάν το δέρμα σου είναι σταρένιο, προτίμησε πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως καφέ, χρυσαφί και καμηλό.

Αυτό το είδες; Τα βήματα για να βρεις τη σωστή απόχρωση μολυβιού φρυδιών για εσένα

Για να ανακαλύψεις εάν ένα χρώμα σε κολακεύει, είτε σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ είτε σε ένα ρούχο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το εξής: Κράτησε το ύφασμα κάτω από το σαγόνι σου και παρατήρησε την αντανάκλαση σου στον καθρέφτη. Το φως αντανακλά το χρώμα προς το πρόσωπό σου με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τον τόνο της επιδερμίδας σου, είτε να σε αναδεικνύει είτε να δημιουργεί "σκληρές" σκιές που δεν σε κολακεύουν. Εάν το συγκεκριμένο χρώμα δεν σου ταιριάζει, θα παρατηρήσεις ότι το πρόσωπό σου δείχνει πιο "γερασμένο" και η επιδερμίδα σου ανομοιόμορφη. Από την άλλη, αν μια απόχρωση ταιριάζει με το δέρμα σου, θα κάνει το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο απαλό και νεανικό.