Πώς να φορέσεις τα πιο ανατρεπτικά trends της νέας σεζόν

08.12.2023
Πώς να φορέσεις τα πιο ανατρεπτικά trends της νέας σεζόν
Η νέα σεζόν έφτασε και σου προτείνει τα πιο ανατρεπτικά trends, που θα σε κάνουν να τραβάς όλα τα βλέμματα πάνω σου σε κάθε εμφάνιση. Οι τάσεις που ξεχώρισαν στις πασαρέλες των μεγαλύτερων σχεδιαστών θα καθορίσουν τον φετινό χειμώνα και είναι εδώ για να σου προσφέρουν απαράμιλλο στυλ και έξτρα γοητεία.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να ενισχύσεις τη ντουλάπα σου με τα πιο in κομμάτια της αγοράς, που προτιμώνται από τις μεγαλύτερες influencers ανά την υφήλιο, συνέχισε να διαβάζεις. Παρακάτω σου έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φετινά trends, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα υιοθετήσεις στα καθημερινά σου outfits.

Athleisure στυλ

Η νούμερο ένα, day to night, τάση των τελευταίων χρόνων φαίνεται να παραμένει επίκαιρη και αυτή τη σεζόν. Το athleisure στυλ σε προτρέπει να συνδυάσεις τα αθλητικά σου ρούχα με πιο κομψά κομμάτια της γκαρνταρόμπας και σου υπόσχεται εκρηκτικά looks. Αγαπημένος σύμμαχος του συγκεκριμένου trend είναι το layering, δηλαδή οι πολλαπλές στρώσεις ρούχων, το οποίο χαρίζει ζεστασιά και coziness.

Αν θέλεις να νιώθεις και εσύ άνετη και κομψή όλες τις ώρες της ημέρας, κάνε το athleisure look μέρος της καθημερινότητας. Φόρεσε λοιπόν το αγαπημένο σου pencil παντελόνι με τα αθλητικά σου sneakers και ταίριαξέ το με λευκό πουκάμισο. Για τα κρύα πρωινά, πρόσθεσε ένα casual πουλόβερ, που θα μπορέσεις να αφαιρέσεις όταν δεν το χρειάζεσαι. Τέλος, στην αγορά θα βρεις πλήθος από γυναικεία μπουφάν, για να ανακαλύψεις το ιδανικό για σένα και να απογειώσεις το outfit.

Αταίριαστα παπούτσια

Λες και βγήκε από ταινία, το συγκεκριμένο trend είναι μόνο για τις τολμηρές fashionistas που αναζητούν συνεχώς τρόπους για να διαφοροποιούνται. Κάντο λοιπόν όπως η Carrie Bradshaw, της δημοφιλούς σειράς “Sex and the City”, και ντύσε τα πόδια σου με διαφορετικά παπούτσια. Είτε πρόκειται για διαφορετικά χρώματα και patterns, είτε για παρόμοια (αλλά όχι ίδια!) διακοσμητικά στοιχεία, βρες το συνδυασμό που σου αρέσει και δημιούργησε μία εκκεντρική εμφάνιση.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, αρκούν μόνο μικρές δόσεις δημιουργικότητας και θάρρους. Ταίριαξε λοιπόν χρώματα της ίδιας χρωματικής παλέτας, ή και τελείως αντίθετες αποχρώσεις. Παίξε με πουά και ριγέ μοτίβα ή δώσε έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι τα τακούνια με διαφορετικό χρώμα και ετοιμάσου να ξεχωρίσεις!

Γραβάτα

Φτιάξε το τέλειο ανδρόγυνο look με το πιο δημοφιλές ανδρικό αξεσουάρ. Φυσικά αναφερόμαστε στην αυστηρή γραβάτα, που αυτή τη σεζόν φαίνεται να βρήκε για τα καλά τη θέση της στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Η γραβάτα λοιπόν είναι τάση, και φέτος κάνει τη μεγάλη της επανεμφάνιση, δίνοντας χαρακτήρα σε κάθε σύνολο.

Αν θες να την εντάξεις στη ντουλάπα σου, το πρώτο βήμα είναι να βρεις τη σωστή για σένα. Επίλεξε λοιπόν αυτή που ταιριάζει ιδανικά στο προσωπικό σου ύφος και αντανακλά την ταυτότητά σου. Έπειτα, μπορείς να τη συνδυάσεις με πουκάμισο, κοστούμι ή φόρεμα με γιακά και να δημιουργήσεις outfits γεμάτα δυναμισμό και κομψότητα.

Έντονοι ώμοι

Βγαλμένοι από τη δεκαετία των 80s, οι έντονοι ώμοι επέστρεψαν για τα καλά στην κορυφή των προτιμήσεων των μεγάλων σχεδιαστών. Τα shoulder pads είναι αναμφισβήτητα η τάση της εποχής και έχουν σκοπό να σε συντροφεύσουν σε κάθε στιγμή σου. Δώσε λοιπόν έμφαση στους ώμους σου και δημιούργησε μια πιο τετραγωνισμένη σιλουέτα, που θα αναδείξει πλήρως τη δυναμική σου φύση.

Επειδή η ισορροπία είναι το κλειδί σε κάθε εμφάνιση, φρόντισε να εξισορροπήσεις την εικόνα σου, τονίζοντας τη μέση σου με μία ζώνη της αρεσκείας σου. Έτσι το σώμα σου εκτός από ψηλότερο, θα φαίνεται και πιο θηλυκό. Επένδυσε λοιπόν σε σακάκια με έντονους ώμους και ντύσε όλες σου τις στιγμές.

Δερμάτινα ρούχα

Ένα από τα πιο all time classic και διαχρονικά υλικά, το δέρμα, μας ξανασυστήνεται μέσα από τα μάτια των πιο διάσημων σχεδιαστών. Τα δερμάτινα ρούχα αποκτούν νέες μορφές, ικανές να δημιουργήσουν δυναμικά και θηλυκά outfits. Φόρεσε το κομμάτι που θέλεις με αρκετά κοσμήματα και ετοιμάσου να λάμψεις.

Αν η τάση αυτή σε εξιτάρει, αλλά θες να ντυθείς με πιο οικολογικά υλικά, προτίμησε το vegan δέρμα, φτιαγμένο από φύλλα φοίνικα, φραγκοσυκιά, φλούδες πορτοκαλιών, ανανά κ.α. Με αυτόν τον τρόπο, ναι μεν θα έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις την τάση της σεζόν, αλλά θα ντυθείς με βιώσιμα υφάσματα και θα συμβάλλεις με τον τρόπο σου στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως είδες από τα παραπάνω, τα νέα trends είναι πολλά και μένει μόνο να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα. Προσάρμοσέ το πάνω σου και ντύσου με άποψη και φινέτσα!

Τελευταία τροποποίηση στις 08.12.2023 - 15:52