Gucci Horsebit: Μια εμβληματική τσάντα εμπνευσμένη από την ιππασία

Gucci Horsebit: Μια εμβληματική τσάντα εμπνευσμένη από την ιππασία
Η τσάντα-είδωλο Gucci Horsebit χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. H Ηorsebit με σήμα καταεθέν μια μινιατούρα των μεταλλικών δαχτυλιδιών του χαλιναριού ενός αλόγου, δημιουργήθηκε το 1953 από τους γιους του Guccio Gucci, Aldo, Rodolfo και Vasco, ως φόρος τιμής στην αγάπη του αείμνηστου πατέρα τους για τα ιππικά μοτίβα.

Το εφάρμοσαν στο εμβληματικό πλέον loafer - ένα παπούτσι που κατοχυρώθηκε ως μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης το 1985, και αναβίωσε στην αρχική του μορφή (και βαφτίστηκε Horsebit 1953 loafer) το 2013.

Η αγάπη του Guccio Gucci για το εμπνευσμένο από την ιππασία στυλ αναφέρεται ότι πυροδοτήθηκε ενώ εργαζόταν ως αχθοφόρος στο The Savoy Hotel στο Λονδίνο. Εκεί, έριξε μια ματιά στις ζωές και τα στυλ της ελίτ, πολλοί από τους οποίους προτιμούσαν την ιππική αισθητική – εντός και εκτός ιπποδρόμου. Το σχήμα της εμβληματικής τσάντας Bamboo, για παράδειγμα, λέγεται ότι έχει διαμορφωθεί με βάση μια σέλα.

Dior Saddle: Η τσάντα που απογειώθηκε από το Sex and the City είναι από τα πιο hot trends της νέας σεζόν

Οι αδερφοί Gucci εφάρμοσαν για πρώτη φορά το horsebit σε μια τσάντα το 1955 - ένα διακριτικό, δομημένο στυλ με κορυφαία λαβή που τώρα γνωρίζουμε ως Horsebit 1955, όπως βαφτίστηκε από τον πρώην creative director του οίκου, Alessandro Michele όταν την επανεξέδωσε το 2020.

Ήταν ο Tom Ford που μετέτρεψε την horsebit από φινετσάτη σε τολμηρή. Για την επίδειξη AW03 της Gucci, και ξανά για την περίοδο SS04, ο σχεδιαστής υπερμεγέθυνε το έμβλημα και το έκανε βασικό χαρακτηριστικό της τσάντας Horsebit Chain.

{https://www.instagram.com/p/Cw_M4h_MMzZ/?img_index=1}

Εάν είσαι αρκετά τυχερή και την έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου τότε μπορείς απλά να είσαι χαρούμενη. Αν όχι, η Gucci επανεκδίδει την 20 ετών τσάντα για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023, σε κάθε είδους εκδοχή, με μια καμπάνια που φωτογράφησε ο David Sims για να το γιορτάσει. Σκέψου το επενδεδυμένο δέρμα σε traffic-light red ή ματ μεταλλικό, κίτρινο δέρμα προβάτου και κρύσταλλα, όλα σε μια μάξι εκδοχή της 70χρονης horsebit. Παλιότερα, έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα σε αλυσίδα ή δερμάτινο λουράκι αλλά πλέον οι νέες επαναλήψεις βγαίνουν και με τα δύο λουράκια.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.11.2023 - 11:13