Αβγοκαλάμαρα ή δίπλες

16.12.2010

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 5 αβγά
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας ρακή ή ούζο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι σκληρό

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Για το πασπάλισμα
  • Κοπανισμένα καρύδια
  • Κανέλα Σουσάμι

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτετε τη ρακή. Αφού έχετε χτυπήσει τα αβγά, τα ρίχνετε και αυτά κι ενώ ανακατεύετε προσθέτετε και το γάλα. Εάν θέλετε, μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο, για να λιώσει πιο εύκολα η ζάχαρη.

2. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε καλά. Το φύλλο πρέπει να είναι λίγο σκληρό.

3. Ανοίγετε το φύλλο είτε στο χέρι είτε στη μηχανή (πάχους 1/2 εκ.) και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

4. Ετοιμάζετε το τηγάνι να κάψει με μπόλικο λάδι. Πιάνετε ένα ένα φύλλο, το ρίχνετε στο τηγάνι και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών αρχίζετε να το τυλίγετε σε κυκλικό σχήμα. Όταν είναι έτοιμο, δηλαδή έχει αρχίσει ελαφρά να ροδίζει, το βγάζετε και το τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

5. Όταν τελειώσετε και με τα υπόλοιπα, ετοι?άζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι να δέσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αρχίζετε να βουτάτε τις δίπλες στο σιρόπι.

6. Τις αφήνετε λίγο και έπειτα τις τοποθετείτε σε ?ια πιατέλα, πασπαλίζοντας ?ε το μείγμα σουσάμι, κανέλα, καρύδια.