Βακαλάος ψητός

17.09.2009

Τι έχουμε:

  • Για 4 άτομα
  • 800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
  • 700 γραμ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 6-10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γραμ. λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Καθαρίζουμε τον βακαλάο, τον πλένουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του βακαλάου σε ένα ταψί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ντοματάκια Σαντορίνης.