Καρέ χοιρινό με μυρωδικά

10.04.2008

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά χοιρινό, καρέ
  • 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο, τριμμένο
  • 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού, κόκκινου
  • 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού, πράσινου
  • 1 κουταλιά αλάτι, χοντρό
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί και τη μισή ποσότητα από το λάδι, τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρέας.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, τους κόκκους πιπεριού, κοπανισμένους στο γουδί, το αλάτι, το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά, έως ότου γίνουν παχύρρευστο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κρέας το μείγμα με τα μυρωδικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 1/2 ώρες.

Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, έως ότου πάρει χρώμα.

Βγάζουμε το ταψι από τον φούρνο, αφήνουμε το κρέας να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε, να μαρινάρουμε το καρέ του χοιρινού για 4-5 ώρες σε κρασί και λάδι ελιάς.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.