Ρολό γαλοπούλας με βερίκοκα και δαμάσκηνα

10.04.2008
Με μια πολύ ιδιαίτερη γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 1 φιλέτο γαλοπούλας
  • 1 συσκευασία βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 1 συσκευασία δαμάσκηνα, αποξηραμένα
  • 2 φλιτζ. κονιάκ
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ειδικό σπάγκο για φούρνο
  • λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κονιάκ και μουλιάζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε το φιλέτο της γαλοπούλας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει.

Κατόπιν, το αλείφουμε με τη μαργαρίνη, το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και το βάζουμε επάνω στη λαδόκολλα.

Απλώνουμε κατά μήκος τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, στραγγισμένα, και τυλίγουμε το φιλέτο μαζί με τη λαδόκολλα σε ρολό.

Δένουμε με τον ειδικό σπάγκο, βάζουμε το ρολό σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες, συνοδεύοντας με βραστά λαχανικά.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση καρότα, τριμμένα.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.