Χοιρινό κρασάτο με κόλιαντρο

28.12.2010

Yλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή οποιοδήποτε άπαχο κομμάτι κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρο θρυματισμένους στο πολυμιξεράκι
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Βάζουμε σε σκεύος με καπάκι το κρέας με το κόλιαντρο, την κανέλα, το πιπέρι και το κρασί, φροντίζοντας να σκεπάζονται ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το σβήνουμε με τη μαρινάδα του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες στον ατμό, πουρέ καρότου ή ρύζι.

Tip: Αντί για χοιρινό, μπορούμε να μαγειρέψουμε με τον ίδιο τρόπο κοτόπουλο, κουνέλι ή και μοσχάρι.