Κέικ με σιρόπι τσαγιού

26.03.2008
Διαφορετικό από τα άλλα!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • Βιτάμ για το άλειμμα της φόρμας
  • αλεύρι για τη φόρμα

Για το σιρόπι:

  • 4 φακελάκια Lipton White Tea
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • κρέμα γάλακτος

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν.

Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα, τα προσθέτουμε στο μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ, την αλευρώνουμε, την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και βυθίζουμε 3-4 φορές τα φακελάκια από το Lipton White Tea, ώστε να αφήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, ώστε να δέσει ελαφρά το σιρόπι και κατεβάζουμε.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Οταν το σιρόπι απορροφηθεί, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με σιρόπι σοκολάτας.