Pink lady... με φουά γκρα

19.04.2008
Ενα εντυπωσιακό ορεκτικό!

Τι έχουμε:

  • 4 μήλα Pink Lady....
  • 2 κομμάτια φουά γκρα
  • 2 φλιτζ. ξίδι, μπαλσάμικο
  • 6 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι, χοντρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • 4 φέτες ψωμί από τζίντζερ, κομμένες σε κύβους

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τα μήλα Pink Lady..., τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε το καθένα οριζόντια σε τρία κομμάτια, φροντίζοντας ώστε να μην αφαιρέσουμε τον μίσχο τους και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.

Στη συνέχεια, λιώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τις φέτες των μήλων, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, στρωμμένο με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το φουά γκρα κατά μήκος σε 8 κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το μπαλσάμικο μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρουμε τους κύβους του ψωμιού μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, σε ένα πιάτο βάζουμε το κάτω μέρος του μήλου Pink Lady...από πάνω ένα κομμάτι φουά γκρα και συνεχίζουμε εναλλάξ σκεπάζοντας με το πάνω μέρος του μήλου.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 μήλα.

Σερβίρουμε τα μήλα περιχύνοντας με το καραμελωμένο μπαλσάμικο και γαρνίροντας με τους κύβους ψωμιού.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φουά γκρά, να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλο ψημένο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.