Μεξικάνικος καφές

10.04.2008
Σκέτη απόλαυση...!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη, καστανή
  • 2 κουταλάκια χυμό, πορτοκαλιού
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 2 φλιτζ. νερό

για το γαρνίρισμα:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλαράκια κανέλας.

Ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν, τα βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, αφαιρούμε τα ξυλαράκια κανέλας και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Αφήνουμε για λίγο τον καφέ να κρυώσει ελαφρά και τον μοιράζουμε σε ποτήρια.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, έως ότου γίνει σαντιγί.

Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με λίγη σαντιγί και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 ποτηράκι λικέρ της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.