Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά

24.11.2010

(Από τη Μαρία Κ., Λεμεσός)

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας λάδι ή μαργαρίνη
  • 500 γραμμ. άπαχος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
  • 1 φλιτζ. καυτό νερό
    1 λίτρο ζωμός κρέατος (το ίδιο με τον κιμά)
  • 1 1/4 φλιτζ. κριθαράκι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι και λιώνετε μέσα τον κιμά με ένα πιρούνι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φύγει το χρώμα του ωμού κρέατος.

2. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τον ντοματοπολτό διαλυμένο στο καυτό νερό.

3. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά και μετά αφαιρείτε τα μπαχαρικά.

4. Προσθέτετε τον καυτό ζωμό και το κριθαράκι και περνάτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πήλινο σκεύος. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

5. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας μια φορά.

6. Το βγάζετε από το φούρνο και το καλύπτετε με ένα πανί κουζίνας, για να απορροφήσει την υγρασία.