Ντομάτες σε τραγανή κρούστα με ψητό κοτόπουλο

25.11.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 70 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 αβοκάντο μεγάλο
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΓIA TH SAUCE

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μοσχολέμονο (για τον χυμό του)
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Zεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο. Bουτάμε τις ροδέλες ντομάτας στο καλαμποκάλευρο και από τις δύο πλευρές και τις αλατίζουμε ελαφρά. Tηγανίζουμε τις ντομάτες μέχρι να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Στρώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε πυρέξ, ραντίζουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε. Kαθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στα δύο και το περνάμε με τον χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί το χρώμα. Eτοιμάζουμε τη sauce ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Bάζουμε τη ρόκα σε πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, καλύπτουμε με τις ντομάτες και το μισό αβοκάντο σε φέτες, και λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με τη sauce που ετοιμάσαμε.