Ταπεράκι στο γραφείο αλά Pandespani

11.11.2010
Μου φάνηκε δελεαστικό λοιπόν, να φτιάξω κάτι που θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον κατ’ αρχήν γευστικά, νάχει ένα touch γκουρμέ, να είναι κάπως λάιτ και φυσικά (τι να λέμε τώρα) να έχει και μια οπτική προσέγγιση με άποψη και χρώμα...

Άκουσα την έκφραση στο ραδιόφωνο, ενώ είχα κολλήσει με το αυτοκίνητο στην κίνηση και μάλλον την έλεγε η Αφροδίτη Σημίτη... Μου φάνηκε δελεαστικό λοιπόν, να φτιάξω κάτι που θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον κατ’ αρχήν γευστικά, νάχει ένα touch γκουρμέ, να είναι κάπως λάιτ και φυσικά (τι να λέμε τώρα) να έχει και μια οπτική προσέγγιση με άποψη και χρώμα... Ποιος είπε άλλωστε πως ό,τι βγαίνει από ένα σπιτικό ταπεράκι πρέπει να κάνει και δειλή εμφάνιση; Και γιατί να μην έχει τον αέρα και την άνεση να κάνει την έκπληξη και να εντυπωσιάζει;
Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούμε ή μαγειρεύουμε στην κουζίνα κάθε μέρα συνδυάζονται εύκολα για να κάνουν ένα νόστιμο σάντουιτς, ανοιχτό ή κλειστό, που θα το ζήλευε οποιοσδήποτε έχει παραγγείλει κάτι από τα γνωστά έτοιμα? Ο χρόνος παρασκευής είναι αστείος, η δυσκολία μηδέν και το γευστικό αποτέλεσμα σούπερ!
Ταπεράκι στο γραφείο λοιπόν, εδώ με ζαμπόν από ελάφι, ψητές πιπεριές (που κράτησα από τη σαλάτα, η συνταγή έρχεται) και αγγουράκι πίκλες, όλα πάνω σε μαύρο ψωμί. Κάντε το αλλά υπολογίστε και κάτι παραπάνω. Είναι σίγουρο ότι όλο και κάποιοι άλλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν...

Προετοιμασία: 5 λεπτά, το πολύ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καπνιστό ζαμπόν από ελάφι με μπρεζάολα.

Υλικά (για κάθε φέτα=2 κομμάτια)
1 φέτα καπνιστό ζαμπόν από ελάφι
1 κ.σ. τυρί κρέμα (ανθότυρο ή ρικότα ή φιλαδέλφεια λάιτ)
1/2 πιπεριά κόκκινη και 1/2 κίτρινη, ψημένες και καθαρισμένες
2 αγγουράκια πίκλες σε ροδέλες
φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 λεπτή φέτα μαύρο ψωμί (κάνει και του τοστ)
1/2 κ.γ. λάδι με 2 σταγόνες ξύδι

Παρασκευή: Ρίχνετε στις πιπεριές το λάδι με ξίδι. Φρυγανίζετε ελαφρά το ψωμί (3 λεπτά) και το αλείφετε με το τυρί. Προσθέτετε το ζαμπόν και κόβετε το ψωμί στη μέση. Βάζετε σε κάθε κομμάτι στην μια πλευρά τις πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη εναλλάξ) και στις άλλη τις ροδέλες από τα αγγουράκια τουρσί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ?έτοιμο. Για την μεταφορά, μπορείτε να τυλίξετε κάθε κομμάτι σε διαφανή μεμβράνη.

Για περισσότερες συνταγές αλά Pandespani κάντε κλικ εδώ