Γλώσσα μόσχου με βινεγκρέτ κάππαρης

24.11.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. γλώσσα μοσχαρίσια βρασμένη λεπτοκομμένη
  • 100 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο ρόκα
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας balsamico λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 2-3 ντοματίνια
  • λίγο κολοκυθόσπορο

EKTEΛEΣH

Xτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το balsamico και 40 γρ. κάππαρης για να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ. Kρατάμε λίγη για τη σαλάτα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη τη μοσχαρίσια γλώσσα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Kόβουμε τα φασολάκια σε καρέ, τα βράζουμε και τα σουρώνουμε. Kόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στα φασολάκια μαζί με λίγη από τη βινεγκρέτ.

Σερβίρουμε τη γλώσσα βάζοντας στο κέντρο του πιάτου τα φασολάκια και από πάνω τη ρόκα (μαριναρισμένη σε λίγη βινεγκρέτ). Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και τον κολοκυθόσπορο.