Πονηρά μακαρόνια με κιμά

19.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • μερικά φύλλα σπανάκι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι

Eκτέλεση
Περνάμε από το πολυκοπτικό το καρότο, το κολοκύθι και το σπανάκι μέχρι να γίνουν πολτός. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον πολτό των λαχανικών, τον πελτέ, την ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά. Βράζουμε στο μεταξύ τις πένες και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Tip: Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, όχι όμως και όλα τα λαχανικά. Η σάλτσα του κιμά μπορεί να γίνει η ιδανική κρυψώνα όπου θα αλέσουμε το λαχανικό που δεν τρώνε ποτέ. Δεν πρόκειται να το πάρουν μυρωδιά!