Χάμπουργκερ με κιμά

04.11.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 600 γρ. κιμά βοδινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΑ HAMBURGERS

  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 μαρουλόφυλλα
  • 4 ψωμάκια στρογγυλά
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • 2-3 ροδέλες κρεμμύδι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 3 κουτ. γλυκού γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγιονέζα
  • λίγη μουστάρδα

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει. Βάζουμε σε λεκανίτσα τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό και ανάλογο αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Οταν είναι έτοιμα, βάζουμε μία φέτα τυρί πάνω στο κάθε μπιφτέκι για να λιώσει. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε ελαφρά στον φούρνο. Ετοιμάζουμε τη sauce: Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Στήνουμε τα χάμπουργκερ βάζοντας sauce, μαρούλι, φέτες ντομάτας και κρεμμύδι με τη σειρά και προαιρετικά σερβίρουμε με πατατούλες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.